tisdag 30 juli 2013

Vilken sorts träning? Det är frågan!

I mars började jag få akupunktur på vårdcentralen eftersom jag hade en inflammation i höftbenet. När den kuren var över fick jag börja träna på deras gym. Sedan dess har jag tränat två gånger i veckan. Det har varit jättebra för min rygg. Värkfri kommer jag aldrig att bli, det vet jag. Men min rygg har blivit uthålligare och jag får inte ont lika fort nu som tidigare. Jag sover bättre på nätterna och har en helt annan ork och energi än tidigare. Alltså enbart positivt resultat.

Jag kommer snart att ha gått färdigt mina antal gånger. Kön är lång, så man får bara träna ca tio veckor på VC. Nu står jag i valet och kvalet. Vad ska jag välja till hösten? Börja träna på Korpens gym, eller fortsätta med min vattengympa? Jag har inte råd med bägge delarna. Det lutar nog åt att jag väljer Korpens gym, trots allt. Då kan jag gå hur ofta jag vill på ett säsongskort. Det kostar lika mycket som vattengympan. På torsdag ska jag och min sjukgymnast göra en utvärdering av resultatet. Efter det måste jag nog bestämma mig. Att det ska vara så svårt att välja.

7 kommentarer:

Smycka sa...

Vad bra att du mår och får sova bättre! Måste kännas jätteskönt! Kramar om

granntanten sa...

Ta Korpen du - verkar som du får mest för pengarna där.

Cicki sa...

Smycka: Det känns väldigt bra.

Granntanten: Jag velar fram och tillbaka. Får, som du säger, mest för pengarna på Korpen. Samtidigt som jag har hela kompisgänget i badet....:-)

Camilla sa...

Vattengympa låter roligare, men Korpen är ju bra för att du kna träna precis när du vill och flera gånger i veckan. Faran med att kunna gå precis när man vill är att det inte blir av alls och det vore ju dumt. Förstår att det är ett svårt val.

Cicki sa...

Camilla: Känner att jag måste nog gå till Korpens gym och kolla in maskinerna innan jag bestämmer mig. De måste ju stämma med mitt program. Avståndsmässigt blir det iaf ingen skillnad eftersom bad och gym ligger i samma byggnad. På gångavstånd här hemifrån.

Fina Fiona sa...

Den stora frågan är om inte både kropp och själ ska få sin del av kakan.
Med ditt gäng på vattengympan får du både och,på korpen blir det mest kropp?

Pengar betyder mycket frågan är vad som kommer att fattas?

VAd konstigt att ni bara får 10 ggr på VC gym...här får man ingen tidsbegränsning. Behöver man träna så är man välkommen.

Så olika beroende på vilken landsting.
Kram

Cicki sa...

Fiona: Jag har så gott som bestämt mig för att det får bli gym hos Korpen. Vännerna finns ju kvar ändå. Jag har fått förklarat att man får bara ett visst antal gånger för att alla ska få samma möjlighet. Det är fler än tio gånger. Jag kommer att gå minst 20 innan det är klart.