lördag 22 juni 2013

Melinas fyraårsdag

 Här kommer ett riktigt bildinlägg. Melina fyllde fyra år i torsdag och det skulle ju firas med pompa och ståt. Eller prinsesstårta i alla fall. För hon är ju en prinsessa.

Nelson fyller ett år i juli, men eftersom det kommer en ny bäbis i samma veva så passade vi på att gratulera honom också. Jag har sytt och grejat på för att kunna ge dem så mycket som möjligt. Därför har bloggen blivit lite lidande. Dels för att jag inte kunnat visa något i förväg, men också för att jag inte haft så mycket tid över.

Överst är en tshirt och keps till Melina. Det randiga är tshirt och pants. Det också till Melina.
 Nelson fick också en tshirt och keps i samma tyg.
 Jag sydde även byxor och tshirt till honom

Melina är i värsta prinsessåldern just nu. Så det var ju självklart att bonusmormor skulle sy en prinsessklänning. Till det blev det en köpt tiara och örhängen. Som ni kan se strålar hon som en sol åt den chockrosa stassen.Nelson ser mest brydd ut över all uppståndelse. Han fick även en båt med lite pedagogiska detaljer, som att stoppa figurer i hål och trä olika ringar i olika storlekar.

10 kommentarer:

Camilla sa...

Så mycket fina kläder! Jag förstår att det uppskattas. Jag gillar verkligen den randiga dressen till Melina. Fina sommarfärger på den.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Va duktig du är att sy! Måste vara jätteroligt att kunna skapa så fina kläder :)

Cicki sa...

Camilla: Hon hade haft på sig prinsessklänningen hela dagen igår också.....:-)

P: Tack. Det är det roligaste jag har nu när jag inte jobbar längre. Jag har sytt i strängt taget hela mitt liv.

Annika sa...

Så fina kläder du har sytt! Förstår att Melina älskar prinsessklänningen med prinsesstillbehör. Vi har haft tre prinsessor men nu håller Lovisa på att växa ur prinsessåldern...
Och Nelson passar så bra i sin nya randiga outfit :-).

På Selmas gata sa...

Vad roligt att få så fina kläder! Prinsessklänning, minsann, klart man ska ha en sådan om man är mormors prinsessa:) Extra kul när de är sydda "med hjärtat". Min älskade mormor stickade mycket till oss genom åren, minns att min kusin (som INTE var barnbarn till mormor) blev så avundsjuk att mormor fick sticka likadana tröjor till henne också:)

Jag är ärligt talat lite ledsen för att min mamma aldrig stickar eller syr ngt till sonen. Hon är duktig på det men vill inte. Det hade känts roligt om hon velat:)

Önskar dig glad midsommar såhär i efterskott! Jag har helt fastnat i skapandet av förskolans hemsida, i natt drömde jag tiom om den:)

Cicki sa...

Annika: Kan tänka att ni fått er beskärda del av prinsessor i olika åldrar. Snart har du tre tonårstjejer hemma...:-)

Selma: Det är verkligen roligt att sy till dem. Jag sydde ju mycket till mina egna också. Fast när de kom upp i skolåldern var det inte så kul att ha hemsydda kläder. Men till dottern sydde jag hur mycket som helst när hon var lite.

Jag har drömt om tröjor ett tag nu. Håller på att sy en tröja till dottern och skapar lite medan jag syr. Inte helt lätt. Men när jag fått till första mönstret kan jag ju använda det om och om igen....:-)

Har du frågat din mamma om hon vill sy eller sticka till Max? Det kanske är det som behövs.

Cina sa...

Så fint! Att Melina gillar prinsessklänningen går ju inte att ta miste på!!!!

På Selmas gata sa...

Hej igen!

Ja jag köpte ju ett tyg när Max var ett år som jag bad henne sy en tröja av. Nu är han tre och tyget ligger fortfarande orört. Jag har påmint henne några ggr men ja, hon prioriterade annat istället.

Bad henne sticka en "pippi-tröja" till honom och det gjorde hon- till slut. Känner att det inte är roligt att "tjata" heller. Blir dock lite avundsjuk när vännernas mammor stickat sockor och tröjor till barnbarnen.

Men det är synd för hon kan ju. Hon vävde mkt när jag var liten. Hon är också arbetsterapeut. Numera på distrikt i kommunen men hon har tidigare arbetat på sjukhus och där aktiverat många genom handarbete. Men hon är väldigt otålig och sitter aldrig still , kanske är det för långsamt?

Cicki sa...

Cina: Den blev helt perfekt. Tänk vad man kan göra med en gammal gardin....:-)

Selma: Det är tråkigt att det blivit så mellan er. Jag är också den otåliga typen men blir lugn som en filbunke vid symaskinen. Det är min egen terapi.

Hoppas det löser sig. Om inte annat får du väl helt enkelt svälja förtreten. När jag tänker på det så sydde eller stickade inte mamma något till mina barn heller. Hon var också duktig på det. Däremot stickade pappas fru ständigt och alla barnbarn, både hennes egna och mina och syrrans barn bar tröjor med kalle anka figurer som var så inne då. Minns inte exakt men antal barnbarn och bonusbarnbarn var 15-20 stycken i varierande åldrar, så många tröjor blev det.....:-)

mormor Hannele på Hisingen sa...

Härligt!