torsdag 30 maj 2013

Pappas andra nattsärk

Nu har jag äntligen sytt klart pappas andra nattskjorta. Det blev ju en massa andra jobb mellan den första och den andra. Nu ska jag sy lite tröjor och annat skoj till Melina och Nelson av alla stuvbitar jag har kvar av trikåerna. Sedan ska det bli tröjor till mig och dottern också. Jag är inne i ett väldigt flyt med kläder nu. Hemsidan får vänta till hösten, känner jag. Det ska vara skoj att göra det man håller på med, annars blir det inte bra.

Bara för att få in lite värme så drog jag igång ett bak idag och sedan ska jag göra müsli. Det är säkert 50 grader i köket. Det kan inte hjälpas. Det är grejer jag måste göra oavsett temperatur. Tur man kan pusta på balkongen ibland.....:-)

7 kommentarer:

Camilla sa...

oj, oj! Inspirationen och energin flödar.

Ruta Ett sa...

Heja, heja!!

Christina sa...

Vad snäll du är, den ser mjuk och skön ut!

På Selmas gata sa...

Flitiga du! Håller med om att det ska vara roligt, annars blir det bara ett tungt ok. Om jag hängt med rätt så har ni det lite lättare nu när din sambo får sina pengar, då kanske det är skönt att faktiskt få sy det som känns kul och inte för att man måste.

Min mamma är eg. bra på att sy, väva, virka etc, när jag var liten satt hon ofta vid sin vävstol minns jag. Men tyvärr har hon helt tappat lusten. Jag köpte ett tyg och bad henne att sy en tröja till Max av det. Det var två år sen nu och hon har inte ens börjat. Det känns lite trist, nu har han ju för längesen växt ur den tänka modellen så att säga. Men jag kan ju inte tvinga henne direkt... Lyckos Madde som har en styvmamma som du som fixar så:)

Cicki sa...

Camilla: Ja, nu är jag inne i ett riktigt flow.....:-)

Ruta Ett:....;-)

Christina: Han har fått betala tygerna själv....:-)

Selma: Precis. Förut var det min sömnad som höll oss ovanför vattenytan. Det är kanske därför jag har sådant behov att sy kläder nu. Gjorde mig inte tid till det tidigare.

Synd att din mamma tappat lusten. Det är stimulerande att få hålla på med något kreativt. Jag tappade lusten både för att sy och läsa efter min skilsmässa för sexton år sedan. Kanske din mamma är inne i en depression. Hoppas hon hittar tillbaka till sin vävstol och symaskin.

Christina sa...

Snällt ändå....

engelsson sa...

Så fin den blev.. Så härligt att du får en massa gjort.. <3