tisdag 28 maj 2013

En kvinnas handväska

Jag tillhör den där kategorin kvinnor som alltid har en massa bra-att-ha-grejer i sin handväska. Jag skulle lätt kunna fylla en shoppingväska med sådana prylar. Nackdelen är att det är tungt att bära. Det har gjort att jag försöker vara disciplinerad genom att hålla mig med ganska små väskor. Vilket i sin tur gör att de oftast ser ut som små fotbollar.

Den här gången har jag nog slagit personligt rekord. I lördags när vi var på Jerrys show så skulle jag rota fram ett cerat ur väskan. I botten hittade jag detta! Vad är det då? Jo, det är de gamla gångjärnen till min dotters toalettdörr, som jag stoppade på mig för att ha och jämföra med när jag skulle köpa nya. Eftersom minnet är selektivt och kort så glömde jag sedan bort att de låg där. Däremot har jag tyckt att min väska varit lite tyngre än vanligt. Inte så konstigt, kan man ju konstatera.

11 kommentarer:

På Selmas gata sa...

Hahaha:) Okej, att man kan hitta det mesta i kvinnors handväskor har man ju hört om (och själv märkt...) men ett gångjärn till en dörr (som inte ens är din!) var nog bland det....eh....märkligaste?:-)

Själv har jag rätt många handväskor och byter efter humör och tillfälle vilket innebär att jag kan hitta grejer i en väska som jag letat efter lääänge. Behöver egentligen skaffa en exerro som man kan flytta med sig men det blir inte av. Men något till läpparna (mina är så torra!) och handkräm är ett minimum. Det jag oftast glömmer att ta med mg är mobilen till folks irritation. Själv tycker jag bara att det är lugnt och skönt:)

Mångmamma sa...

Dotterns toalettdörrs gångjärn!?
Betydligt knepigare än mina väskor som oftast är fyllda av extrafina-pinnar-och-stenar-fyndade-av-något-barn som prompt måste ha hem det!

Cicki sa...

Selma: Jag säger ju att jag överträffat mig själv....:-) Jag brukar också lyckats att glömma mobilen hemma även om jag tycker att det är en fruktansvärt bra grej att ha med sig.

Mångmamma: Det blir så där ibland när man agerar flytthjälp och allt i allo. Jag skulle köpa nya gångjärn till deras toadörr och behövde veta vilken sort jag skulle ha. Enkelt, eller hur.....:-)

engelsson sa...

DET DÄR..är ju anledningen till att jag vägrar handväska..jag håller mig strikt till kameraväskan för den kan jag inte fylla med alltför mycket konstigheter..nog för att jag brukar hitta lösfynd i den också..av varierande sort.

Camilla sa...

Haha, där slog du nog rekord i tokigt innehåll i handväskan. Jag undviker själv att ha handväska så länge som möjligt, men ibland blir även jag tvungen.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Hihi :)

Småländskan sa...

Jodå, jag vet! Själv upptäckte jag ett helt lass med batterier (!!!) i en gammal väska. Tog ett tag innan jag fattade varför de låg där, men kom på att för länge sen behövde jag batterier till både det ena och det andra, så jag tog med de gamla för att kolla att jag skulle köpa rätt sort.
Batterier och glödlampor är en hel vetenskap att handla numera, tycker jag. Men gamla glödlampor har jag än inte hittat i nån väska.
Kan nämna att jag för lite sen behövde byta batteriet till brandvarnaren, som titt som tätt pep. Tog ur det gamla batteriet, såg att det hade en livslängd till 2015. Fusk, tyckte jag! Bytte i alla fall, men det fortsatte ju att pipa!!! När det t.o.m. pep i bilen, förstod jag efter mycket om och men att det var min dörrnyckel som lät. Där finns ett chips, som tydligen låter när det börjar ta slut.
Grejen är att bara en vecka innan jag förstod vad det var som tjöt, så fick vi ett meddelande från brf att NU har vi bytt lås överallt, så de där chipsen behöver vi inte bry oss om.
Gäller bara att ta ut chipsen från extranycklarna också och berätta för sonen att OM det börjar tjuta i deras nyckelskåp så är det min nyckel som låter.

Cicki sa...

Engelsson: Jag har nog svårt att vara utan handväska. Det är ju plånboken, mobilen, cerat, extra medicin och en massa annat. Visst kunde en kameraväska funka även åt mig, om man tar bort kameran förståss.....:-)

Camilla: Som du ser vad jag skrivit åt Engelsson kan jag inte vara utan väska. Dessutom har jag stora fickor på mina jackor. För säkerhets skull....:-)

Hannele: Precis, tihi.....:-)

Småländskan: Tekniken numera är nästan för mycket för oss gamla tanter. Vi har en bricka till porten, postboxen och tvättstugan. Men den piper inte, tack och lov.....:-)

Christina sa...

Ha ha, jag trodde det var istället för knogjärn ;-D

Cicki sa...

Christina: Den tanken har jag inte tänkt. Jag kanske ska stoppa tillbaka de i väskan, utifall att jag är ute sent någon kväll....:-)

Shirouz sa...

'fnissar för mig själv' Jag har allt möjligt i min väska med och de få gånger jag tömmer den så blir jag alltid överraskad över vad jag tycker är 'bra att ha'. :D