söndag 10 mars 2013

Ryggsäckar

 Under ett antal veckor har jag sytt ryggsäckar på "entreprenad". Det är en god vän som jag lärt känna via bloggvärlden som beställt dem. Hon syr själv, fast mest kläder och ville nu ha hjälp med att få dessa ryggsäckar sydda.

Jag gjorde ett mönster och provsydde en egen rygga, som ni kan hitta på min hemsida.

Nu är Storartats ryggsäckar klara för att skickas iväg. Det har varit enormt roligt att få sy dem, även om det tog längre tid än beräknat, på grund av min egen hälsa. Tack kära Storartat för ditt tålamod.
Nu är i alla fall alla klara och de ser ut som en läcker bukett tulpaner, eller som en full karamellskål. Visst är de härliga. Ni kommer att hitta dem i den här webbutiken, om en strax.

Om de är välsydda? Klart de är. Det är ju jag som har sytt dem.......:-)

Nu startar projekt Nattsärk. Jag ska börja med att rita upp ett mönster genom att kopiera pappas isärsprättade nattskjorta. Jag ska också provsy en åt honom innan jag tar itu med beställningarna. Lika bra att testa lite först, så jag vet vad jag håller på med.

11 kommentarer:

vansinneskicken sa...

Oj vad fina saker du gör! Själv virkar och tovar jag en del. En och annan tavla målar jag också.
<3

Cicki sa...

Vansinneskicken: Tack. Virkat har jag gjort men numera säger fingrarna ifrån. Stickar lite ibland. Tovat eller målat har jag aldrig gjort, men varit sugen på att testa bägge delarna.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Fina färger.

Fröken Gredelin sa...

Riktiga glad-färger!! Vad roligt det måste vara att kunna utveckla egna produkter sådär, det är verkligen inte alla som kan! Jag tänkte på det du skrev i inlägget under. Min muskelsjukdom ställer till det för balansen ibland, oftast har jag kryckorna med, men ibland så tar jag ett par "gångstavar", det är smidigt att ha med och hjälper mig att inte ramla. Det kanske du redan använder, men jag tänkte jag ville nämna det iaf:) Önskar dig och sambon en skön söndagskväll! Kram

Camilla sa...

Så läckra vårfärger. Man skulle kunna ha dem i stället för tulpaner. Jag blir i alla fall lika glad av att titta på dom.

STORARTAT! sa...

De är verkligen underbara!! Jag är sååå glad att jag lärt känna dig och att du hade tid och lust att ta dig an min beställning.
Aj lavv jo!

Beppan sa...

Läckra som karameller!!!

Cicki sa...

Hannele: Visst är de härliga.

Fröken Gredelin: Det här skapandet är det roligaste jag vet. Eftersom jag är sjukpensionär och otålig av mig så måste jag ha något att göra. Då är detta perfekt.

Jag har börjat gå med stavar för några veckor sedan och det gör faktiskt stor skillnad för mig. Jag känner mig stadigare och spänner mig inte lika mycket. Så det är bra.

Camilla: Som du sett tidigare så är jag ju glad i färger och de är väskorna har varit väldigt kul att sy, mycket på grund av de härliga färgerna.

Storartat: Visst är det bra att vi lärt känna varandra och kan hjälpas åt på olika sätt. Löv jo to....:-)

Beppan: Precis som Non stop.....:-)

Anonym sa...

Är inte den rosa och gula en riktig härlig påskväska/ryggsäck?! Så himla "vårig" om man kan uttrycka sig så. :)

KB

Cicki sa...

KB: De är helt ljuvliga alla färgerna. Visst är den extra vårig. Jag blir alldeles varm av den gula färgen. Den är underbar.

Fröken Gredelin sa...

Vad bra att det funkar med stavarna! När jag skrev kommentaren så tänkte jag mer att det kunde vara bra att ha med dem även om så man bara ska till affären, det kan ge en trygghet även där:) Alltså istället för kryckor och sådant kunde man ta med stavarna för att känna sig lite säkrare när det är halt även om man inte ska på regelrätt promenad. Ville bara förklara hur jag menar:)