fredag 29 juni 2012

Loppisrunda

Nu har dottern med make åkt hem igen. Det blev ett kort och intensivt besök. Mycket trevligt med spännande samtal och roligt kortspel. Så som det brukar vara när vi ses. Nästa gång vi ses är när vi åker upp i augusti. Nästa "unge" som kommer på besök är sonen och när han åker hem kommer bonussonen med familj från Danmark. Sommaren är verkligen fulltecknad.

I onsdags bestämde vi oss för en loppisrunda. Vår vanliga loppis har stängt på onsdagar under sommaren, så vi tänkte att vi är lite äventyrliga och åker tills vi hittar något spännande. Vi bestämde oss för att åka ner mot Åkers Styckebruk och Stallarholmen. Sagt och gjort så packade vi även med oss en fikakorg.

Först stannade vi till i Turinge för att kolla om Fattigstugan var öppen. Den hade tydligen slagit igen för där stod en Till salu-skylt. Kanske skulle vi köpt den istället? Nästa stopp blev vid Qvartinge Antik, men de  hade bara öppet på helgerna.

Så vi fortsatte. I Åkers Styckebruk kammade vi noll, likaså i Stallarholmen. Trots att vi körde på småvägarna hittade vi inget. Till slut hamnade vi i Strängnäs. Där hittade vi äntligen en öppen loppis. Den var verkligen fin. Tyvärr blev vi lite stressade av att de snart skulle stänga så det blev inte mycket handlat. Dottern köpte en liten katt i glas. De hade inget märkvärdigt i tygväg, men glas-och porslinshyllorna var fyllda med fina saker. När vi svängde runt lite i Strängnäs så såg vi fler loppisar som vi kände att vi vill besöka vid tillfälle. Så en sväng dit blir det säkert en gång till under sommaren.

Nu är vi som sagt var ensamma i några veckor. Då ska jag sy några beställningar och hinner jag så blir det även något för hemsidan. Vi får se vad kommande veckor för med sig för något.

5 kommentarer:

AprilSus sa...

Kan ju vara trevligt med en utflykt. även om den blev ganska så loppislös utflykt. ;) Här kommer ett litet tips på en sida där du kan söka loppisar, runt om i landet och även se deras öppentider. :)

http://svenskaloppisar.se/

Bättre loppis lycka nästa gång!
Kramisar!

Cicki sa...

AprilSus: Vi hade en mysig dag ändå. Tack för tipset. Ska kolla om jag hittar något intressant.

Bloggblad sa...

Utflykt låter kul, men jag som rensar i röran och gör mig av med en massa gamla prylar, vill absolut inte frestas att skaffa nya på nåt loppis. Jag slänger och slänger... mest saker som jag sparat som minnen - men jag kan ta en bild av dem. Plockar bara fram och tittar vart tionde år, och då ligger de bara och tar onödig plats i skåpen.
Tjo släng - eller sjung fej eller vad det var...

Vonkis sa...

På sätt och vis sommaren när den är som bäst. Man kan spontanåka ut så där och det gör inget om det inte blir så mycket av det hela, för det finns så många lediga dagar kvar.

Cicki sa...

Bloggblad: Oftast frågar jag mig många gånger om jag verkligen behöver en sak, innan jag köper den. Jag tycker bara det är så roligt att gå runt och titta på allt vackert. Eller förundra mig över allt skräp.....:-)

Vonkis: Visst är det så. Det var nog ett antal Strängnäsbor som undrade vilka idioter det var som, i regn och snålblåst, satt på en mur och fikade och matade änderna nere i hamnen. Vi hade det mysigt, men det såg nog oerhört knäppt ut.....:-)