onsdag 18 april 2012

Lagligt eller inte lagligt, det är frågan

I vår kommun har vi sedan en tid tillbaka möjlighet att betala parkeringen med kort. Det tycker jag är jättebra, eftersom jag inte gillar att hantera kontanter. Men det finns ett dilemma med det hela. Man låser 120:- under flera dygn.

Jag kan förstå att man låser ett belopp när man påbörjar sin parkering. Men jag tycker att i och med att man loggar ut så ska man bara behålla själva parkeringsavgiften och släppa resten. Så sker inte i vår kommun. Pengarna är låsta i flera dygn efteråt.

Det här har varit ett problem för oss som inte haft tillgång till så mycket pengar. Visst kan man betala kontant. Men eftersom vi sällan har kontanter så har det ställt till problem. Man kan även betala med mobilen, men det har jag inte heller velat göra för att inte belasta mobilräkningen i onödan. Då återstår endast bankkortet.

Vi var på stan i måndags. Jag registrerade kortet och man bokade 120:-. Mindre än en timme efteråt hämtade vi ut bilen och fick ett kvitto på 8:-. Nu, två dygn senare, är det fortfarande bokat 120:- plus att man dragit 8:- för själva parkeringstiden.

Jag undrar om detta är lagligt? Jag måste kolla upp det för jag retar mig verkligen på det.

Inga kommentarer: