onsdag 18 april 2012

Äntligen

Jag vet knappt vad jag ska skriva, men nu är det i alla fall klart med Försäkringskassan. Första utbetalningen blir på måndag. Då får vi även retroaktivt. Vi har ännu inte fått något skriftligt besked utan sambon har läst inne på sin sida hos FK. Han hade svårt att somna inatt för han har haft problem med tandköttet. När han sedan läste det här så kunde han inte somna på grund av det.  När jag vaknade för första kiss-och vattendrickarvändan så berättade han för mig. Efter det har inte jag heller kunnat sova. Förvirringen är total.

Just nu känner jag mig mest handlingsförlamad och förvirrad. Sju års ekonomiskt helvete är över. Hur hanterar man det? En skvätt glädjetårar har i alla fall kommit.

Vi har under vänteperioden pratat en del om hur vi ska hantera det kommande ekonomiska livet. Det kommer inte att hända några stora förändringar. Varför börja slösa helt plötsligt. Det vi ska göra i första hand är i alla fall att betala tillbaka lånet till dottern och svärsonen så fort som möjligt. Betala av på vår Ica-kortskredit för att få den ur världen. Samt bygga upp en buffert.

Tänk att slippa ha ont i magen för att man vet att vi behöver köpa nya vinterdäck till hösten. Att inte ha ont i magen för att man vet att bilskatten ska betalas. Tänk att slippa vara rädd för att något ska gå sönder. Den gamla tjockTV:n till exempel som går på sitt elfte år. Tänk att slippa att ständigt ha en aktiv räknemaskin tickande uppe i hjärnan. Att slippa ständigt ställa sig frågan om vi har råd eller inte råd. Kanske min ständiga hjärtklappning/pulshöjande adrenalinpåslag ska släppa nu. Eftersom man inte hittar något fel, så misstänker jag att det är oron för ekonomin som spökar. Även om det pickar på extra just nu.

Kanske kan vi börja spara till den där efterlängtade weekendresan till Rom. Vi kan hälsa på pappa oftare. Man vet ju inte hur länge till vi får behålla honom. Vi kommer att kunna göra i ordning i hallen, som vi drömt om. Köpa nya dynor till våra Poängfåtöljer. I de nuvarande har katter både kräks, dreglat och dött. De fläckarna går inte längre att få bort. Och jag kan lösa ut mina nya glasögon utan någon större oro.

Idag ska vi fira med att gå på en loppis. På fredag ska vi slinka in på Systemet och unna oss en liten flaska champange. Och en bit rött kött. Det var månader sedan vi kunde köpa rött kött. Nu ska det bli av.

22 kommentarer:

Moster Ma sa...

Åh vad glad jag blir för er skull1
och att ni får den stora lyxen att slippa ständig oro för att pengarna ska räcka.
Stor grattiskram!

Ingabritt - after work sa...

Jag blir så otroligt glad för din/er skull. Den ständiga oron och ovissheten fräter på livet. Även om ni haft en förtröstan att saker och ting kommer att ordna sig biter sig ovissheten fast. Så underbart att ni nu kommer att kunna leva ett drägligt liv. Jag gläds med er.
Kram och grattis till framgången med draken.

Cina sa...

Åh, vad jag blir glad för er skull! Äntligen, äntligen!!!! Tror ni båda kan dra en lättnadens suck som kommer kännas ända ner i tårna! Jag är uppriktigt jätteglad för er skull och tänker att så bra att ni inte gav upp utan orkade hela vägen!
Varma kramar till er båda!!!!

Mångmamma sa...

Vilken underbar anledning till att inte kunna sova nattetid!
Så glad jag blir för er skull!
Hurra!

Ingabritt - after work sa...

Glöm inte räkmackan!

engelsson sa...

Herregud så skönt..jättegrattis..vad glad jag blir..nästan tårögd..kraaaam

Christina sa...

Åh så glad jag blir för er skull att det gick vägen! Vilket glädjebesked, stort GRATTIS!

Cicki sa...

Alla: Tack snälla för alla glada tillrop. Vi har nog ännu inte fattat riktigt. Men det känns onekligen bra i alla fall.

Madde sa...

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY gud så härligt!!!!!
Det va inte en dag för tidigt men skönt att ni äntligen kan få det lite bättre!
Blir superglad för er skull:)
Stora kramar

Cicki sa...

Madde: Nu ska vi se till att det ordnar sig för er också. Mellis får en liten boll på måndag. Kunde inte hålla mig idag.....:-)

Charlotte sa...

Så jätteglad jag blir för er skull! Hoppas snart komma i samma läge, hoppas så jag blir sömnlös! Kram

anybody sa...

Jag saknar ord för att beskriva hur glad, och framför allt lättad, jag blir över att läsa ni ÄNTLIGEN fått klart med FK.

För hur säker man än är och hur positivt det än låter, så kan man aldrig känna sig fullständigt trygg med FK innan beslutet finns rent fysiskt och faktiskt.

Egentligen är det idiotiskt att behöva säga GRATTIS till något som ni faktiskt haft laglig rätt till hela tiden .. men jag säger det ändå: GRATTIS!! :-)

Cicki sa...

Anybody: Tack. Det går bra med grattis även fast det är en rättighet som vi fått tillgång till.....:-)

Å jag som laddat upp med lagtexter och annat för att vara förberedd på en strid. Det känns skönt att få kasta dem i papperskorgen!

Madde sa...

Ja, det ordnar sig nog för oss med tids nog, är väl mest en frågan om när. :)
Måste kännas super att äntligen kunna andas ut....
känna lite lugn.
Det gjorde jag när det va klart med migrationsverket:)

Spader Madame sa...

Grattis fina Cicki! Jag kan inte bli gladare för er skull!

Pärlmudden sa...

GRATTIS! Åh, vad jag blir glad för er skull! Äntligen! :)
Glädjekramar i mängder

FruViola sa...

GRATTIS!!!!! Här sitter jag nu och fäller en glädjetår för er,det var banne mig på tiden att motvinden avtog.
Njut utav bara den det är ni värda,även om man sover lite kasst ett tag. Kram

Annika sa...

Grattis!!! Äntligen!!!

Anonym sa...

Jag är så glad för er skull. Skit i räkmackan och unna er en stor maffig smörgåstårta. Det är ni värda. Kram Karin

Trebarnsmamman sa...

Åhhh vad härligt! Grattis!!!!!!

Camilla sa...

Härligt, härligt!
Fira och njut, det är ni värda.

Le Loup sa...

Och: Hurra, och hurra och hurra igen!!!! :)