måndag 12 mars 2012

Hemligheten avslöjas

 Nu kan jag avslöja hemligheten som jag tryckt på ett tag. Vi har varit uppe i Sundsvall över helgen på grund av att min dotter gift sig.

De ville hålla det hemligt för att undvika att allt skulle bli så stort. De ville inte ha en massa presenter och även undvika att det skulle bli både möhippa och svensexa.

Nu gjorde de så att de gick iväg och gifte sig borgerligt. Efteråt sågs de närmaste på en restaurang där vi åt bröllopsmiddag. De hade bokat ett avskilt rum i en av Sundsvalls restauranger med erkänt god mat. Den höll verkligen måttet. Fantastiskt god mat och fantastiskt trevlig och serviceminded personal. Det enda som var en nackdel var att man satt på långbänkar. Det var svårt att ta sig dit och att ta sig därifrån. Det har gjort att mitt vänstra knä sagt godnatt för några dagar. Sådant kan man dock ta när man haft så trevligt.

Det var en fantastiskt trevlig fest. Det var länge sedan jag skrattade så gott och så mycket. En och annan tår kom även i ögonvrån. Det enda smolket i bägaren var väl att bruden var rejält förkyld. Men det är smällar man får ta.

Jag var ganska nervös inför att träffa min fd man, alltså barnens pappa. Jag har inte träffat honom på ca 13 år och senaste gången vid pratades vid i telefon, för ca 10 år sedan, så skrek vi bara åt varandra. Tack och lov behövde jag inte vara orolig. Det var som att träffa en gammal vän. Vi förhörde oss lite om varandras släktingar och skildes åt med att skicka hälsningar och kramade om varandra. Jag är tacksam över att det numera kan vara så.

Jag är så lycklig för min dotters och mågs skull. De är helt underbara tillsammans. Som jag sa vid ett litet tal, så har min dotter inte bara lyckats att träffa drömprinsen. Hon hittade även svärmorsdrömmen.

Lite presenter blev det ändå. Jag sydde det här brudparet till dem som de fick. De blev jätteglada över det. Nu får vi alla återgå till vardagen. Det är rätt skönt. Jag älskar vardagar.

12 kommentarer:

Mångmamma sa...

Vilka underbara möss!
Skönt att mötet med ditt ex gick bra och framförallt; Ett stort grattis till brudparet!
Kram

Småländskan sa...

Underbart! Jag visste det! Jag visste det skulle bli bra!
Och, som mångis säger här, härligt att det gick bra med ditt ex.
Glad är jag för din skull och för brudparet såklart!
Kram vännen!

Bloggblad sa...

Så roligt att läsa - både om brudparet och att f.d. maken och du kan träffas så här! Det är jätteviktigt att gammalt groll kastas bort.

Jag förstår dem som vill gifta sig lite i skymundan, det har ju blivit värsta industrin kring bröllop.

Trebarnsmamman sa...

Låter helt underbart alltihopa! Och välkommen hem!

Anonym sa...

Vad roligt att allt blev så lyckat! Ni verkar haft jättetrevligt. Då är det back to basic igen, men det kan vara ganska skönt. Men visst är det roligt med en riktig fest emellanåt. Ditt brudpar som du sydde är bara för söta! Förresten Elvis har en hälsning på Facebook...

Kram
KB

Cicki sa...

Mångmamma: Tack. Jag ska framföra hälsningen.

Småländskan: Nu känns allt bra igen.....:-)

Bloggblad: Skönt när man kan släppa allt det gamla. Hennes pappa överraskade med att ta hela notan. Det var ju en present som hette duga.

Trebarnsmamman: Tackar

KB: Tyvärr kommer jag inte längre in på Elvis facebooksida. Jag har glömt lösenordet. Själv har han ännu sämre koll.....:-)

Annika sa...

Åh vad kul! Det lät som det perfekta bröllopet!

Camilla sa...

Härligt att gå på bröllop! Förstår att du var lite nervös innan, men skönt att allt blev bra.

Cicki sa...

Annika: De hade det lite snärjigt innan. Hon hittade inte den perfekta klänningen och inte den perfekta ringen. Men det är väl sånt som tillhör.....:-)

Camilla: Allt blev så himla fint.

Spader Madame sa...

Vad härligt!GRATTIS! Roligt att du och din fd kunde träffas under så trevliga former. Det leder bara till gott, tror jag! Kram!

engelsson sa...

Nej men bröllop..vad underbart. O attans skönt att mötet med ditt ex gick bra.. Nu e det överstökat o inget att ha i bagaget mer..sånt lättar.. Härliga möss du sytt..tror jag sett andra möss du tillverkat i din butik.. Ja visst e vardagen efter en tillställning nåt alldeles underbart..o komma in i vardagen igen.. Nu ska jag ut i våren..ha en bra dag,,

Cicki sa...

Spader: Jag är så glad för deras skull. Och glad att det funkade med exet.

Engelsson: Ha en skön dag i våren. Här är det också vår. Balkongdörren står på vid gavel.