onsdag 14 mars 2012

Bästa väskan

Det är inte ofta jag syr något åt mig själv. Speciellt inte i väskväg. Men till nya klänningen ville jag också ha en ny väska. Då gjorde jag den här.

Nu har jag testat den och jag är mer än nöjd. Jag tillhör kategorin kvinnor som släpar med mig alldeles för mycket i handväskan. Då blir det ett problem när man ska gå på fest. Man vill inte ha en stor väska, men ändå kunna få med sig det väsentliga. Det kravet uppfyllde verkligen denna lilla skönhet.

Jag har gjort modellen själv och sytt upp den tidigare. Då i en något mindre variant. Nu ökade jag på storleken lite grand. Ca 1½-2 centimeter runt om. Väskan kändes fortfarande nätt, trots storleksökningen. Jag gjorde även två blixtlåsfickor invändigt för att kunna ha pengar, kort och liknande lite mer skyddat. De fickorna gör jag så att det blir även en öppen variant av varje blixtlåsficka. Det blir en dubbel ficka på det viset.

Jag blev själv förvånad över allt jag kunde stoppa i. Med mig hade jag kameran, cigarretter, hårborsten, pengar, lite reservsmink, en förpackning näsdukar och dotterns stora nyckelknippa. Ändå var väskan inte full och såg inte bulligt ut.

Jag får nog sy några fler i samma modell och storlek. Det kanske är fler än jag som vill ha en nätt väska som rymmer mycket. Säg bara till om önskemål finns.

Inga kommentarer: