lördag 31 mars 2012

Bro över mörka vatten

Eftersom jag är ett barn av min tid, det vill säga att jag var tonåring under 60-talet, så har musiken varit en stor del av mitt liv. Idolerna har varit många och som ni, som följt mig länge, vet så har ryth´m bluesen och bluesen legat högt på min favoritlista.

Några artister jag inte tagit upp tidigare är Simon and Garfunkel. Jag älskade verkligen deras musik och gör än idag. Så när jag såg att det skulle vara ett program om dem ikväll på tvåan så var det ju inget jag kunde missa. Det var rätt kul när jag insåg att jag fortfarande kan nästan alla deras texter utantill. Så är det när man som ung drömde om en sångkarriär.

Jag får fortfarande gåshud när jag hör Bridge over troubled water. Jag minns att det var det första album som låg på första plats på säljlistan i över ett år. Jag har för mig att det var femtiosex månader som den låg etta. Det rekordet kanske fortfarande gäller.

1 kommentar:

Camilla sa...

...och jag är yngre men älskar ändå Simon and Garfunkel.
Jag har ju en dotter som heter Cecilia :-) Namnet kommer inte direkt från deras låt, men den hjälpte mig att tycka om namnet när min man föreslog namnet Cecilia.