måndag 26 mars 2012

Dagens återvinning

Eftersom vi försöker leva så billigt och miljömässigt som möjligt, så är det ytterst sällan det kastas någon mat här hemma. Eftersom vi hade ett paket bacon med kort datum och vispad grädde kvar från gårdagens våffelfest, så blev det idag spenatsoppa med knaperstekt bacon och kokt ägg. Vispgrädden användes naturligtvis i soppan. Mumsigt, mättande och billigt på samma gång. Hembakat valnötsbröd med ost till gjorde ju inte saken sämre.

7 kommentarer:

Spader Madame sa...

Oj, det lät himla gott!

Mångmamma sa...

Kunde definitivt varit mer synd om er! :)
Gott!

Anonym sa...

DEt enklaste blir ibland det allra godaste! Ett bra tips på hemodlat grönt. Av en påse torkade ärter får du både groddar och ärtskott..

Cicki sa...

Spader: Det var himla gott också.

Mångmamma: Det är inte ett dugg synd om oss....:-)

Solveig: Ärtor har jag inte tänkt på men jag har petat ner flera olika sorters torra bönor med gott resultat. Berlottibönorna gav en rik skörd i fjol, uppdrivna av torra köpebönor. Groddar är himla gott till mycket.

Camilla sa...

Mmmm vad det lät gott.

Beppan sa...

Ingen dålig "återvinning" det där! Hembakt valnötsbröd - åh så sugen jag blir! Brukar investera i en rejäl bit valnötsbröd på Gateau i huvudstaden när jag någon gång då och då är där. Det godaste jag vet i brödväg!

Cicki sa...

Camilla: Det var det också!

Beppan: Om du vill kan du få receptet. Det är ju lite långt att åka till Sthlm för att köpa bröd....:-)