tisdag 20 september 2011

Mystisk händelse

Vi har ett mysterium här hemma just nu. Igår upptäckte sambon att det var några konstiga fläckar i soffan. Ungefär som om något stänkt. När han luktade på det så stank det av kattpiss. Så där som det kan lukta när frässen pinkar in reviret. Efter mer sniffande så insåg vi att även två kuddar var drabbade.

Lädertvålen letades fram och sambon tvättade av soffan. Kuddarna åkte i tvättkorgen och kuddfodralen kastades. Jag hade ändå tänkt sy nya kuddfodral under hösten. Idag har sambon behandlat soffan med ättika för att få bort lukten. Han har även smetat på läderpolish, för att få den riktigt ren. Dessutom märkte vi att två kuddar till råkat illa ut. Samma procedur där, kuddarna i tvättkorgen och kuddfodralen i soporna.

Vad har då hänt? Vi vet inte, men vi gissar på att Elvis blivit skrämd av något och då kissat/skvätt till av misstag i soffan. Och nu sitter hon här, hon som syr kuddfodral på löpande band, utan egna kuddfodral. Det får bli örngott tills vidare.

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hoppsan!
Hoppas att er Elvis bara blivit skrämd, inte sjuk!
En väns katt - visserligen 18 år gammal - började kissa inne och till slut insåg familjen att ett vetrinärbesök behövdes!
fast lite dråpligt är det med kuddfodralsbristen, :)
Kram

Cicki sa...

Mångmamma: Vi får hålla koll på det. Och att jag syr nya egna kuddfodral så fort som möjligt.....:-)

Lippe sa...

Skomakarns barn och sömmerskans soffa!!
Hoppas att kisse är ok! Mina kan bära sig illa åt ifall de har mask, ett tips bara!
Kram

Cicki sa...

Lippe: Elvis är innekatt så det finns väl ingen risk att han ska ha mask. Sömmerskans soffa, ja det stämmer verkligen här.....:-)

Ingabritt - after work sa...

Oj, hjälp. Kattkiss är ju inte direkt Chanel nr 5. Hoppas att det bara är en engångsföreteelse. Vår gamla Malte började skvätta som gamla gubbar på ålderns höst. Det blev till slut så mycket att han fick segla vidare. Han var mycket gammal!!!
Tänkte på dig idag när jag såg Lagerhaus i Sthlm sålde billiga, trevliga tyger. Den som ändå var så flink med symaskinen!

Cicki sa...

Ingabritt: Vår gamla Totte hade också svårt att hålla tätt när han blev gammal. Det är nu snart ett år sedan han fick vandra vidare. Elvis är bara sju år så jag tror inte det är en åldersgrej. Vi får väl se om det händer igen. Det doftar ju inte rosor som sagt var.

Ja,just det. Lagerhaus har ju tyger. Får kolla när jag är i Kungens Kurva nästa gång. Jag har för mig att de har en butik där.