torsdag 28 april 2011

Vintern rasat ut

Idag tog jag rätt på de sista vinterkläderna. Värmen har kommit så fort att man knappt hunnit med i bytet från täckjacka till sommarjacka. Idag hade jag tvättstuga så då fick det sista åka med. Men så typiskt när man ska ta med lite extra tvätt. Då strejkar en maskin. Nu har vi tre maskiner i varje tvättstuga så det gick bra ändå. Det var väl den sista torkningen som fick ske i badrummet.

Nu har jag börjat tömma den hemska hallgarderoben som vi "ärvde" när vi flyttade in. Det är en extra garderob som någon tidigare hyresgäst lämnat kvar. Den är full med trasiga tapeter och klistermärken, men den har fått hänga med i brist på annat. Men nu ska hallen göras i ordning, har jag tänkt. Jag har en massa idéer som ska förverkligas. Bland annat ska jag sy ett hängande skofack och klä om puffarna som vi har i hallen. En ny hatthylla och en extrahylla, lite färggranna lådor och en helfigursspegel så ska det bli så fint. Men det får gå i en långsam takt beroende på hur jag orkar och pengarna räcker till. Ska nog ta ett "före"-foto, så jag har något att jämföra med sedan. Det känns som ett kul projekt att syssla med framöver.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag tvättar som besatt för få undan alla ton med barnens vinterkläder, ändå hittar jag inte i röran i hallen.
Tänk om hallar kunde vara stora som idrottssalar inuti och ha normalstorlek utanpå? Som kvinnors handväskor ungefär!

(För övrigt har jag dåligt samvete över bristen på turer till banker, skickade dig ett brev igår som jag hoppas landar idag eller imorgon)
Kram!

AprilSus sa...

Jag upptäckte just att alla mössor, halsdukar och vantar är kvar uppe i lgh! *suck* Det måste jag fixa...

Vad kul det låter med ditt hallprojekt. Hallen är ju det första man möter när man kliver in, samtidigt ett svårt "rum" att få till. Det ska ju rymma mycket och vara praktiskt, inte alltid det lättaste. Själv har vi väldigt trångt just där alla skor och jackor ska få rum och ingen klädkammare att gömma undan det i. Lycka till med hallbestyren och ha en fin dag!

Kramis!

Cicki sa...

Mångmamma: Antalet vinterkläder hos oss och hos dig lär ju skilja sig mycket åt. I mitt gifta liv hade vi en grovingång. Det var skönt för där kunde man gömma undan mycket av röran.

Vet du att jag hade glömt bort det där med pengarna......:-)

AprilSus:Hallprojektet får ta den tid det tar. Blir nog klart först till hösten. Men det är kul att planera det. Håller med om att hallen faktiskt ger det första intrycket. Det är därför jag vill ha in mer färg. Vår hall är rätt trång den också.