fredag 29 april 2011

Månadens skitgöra

Nu har jag betalat räkningarna. Det är det tristaste görat på hela månaden. Jag är nog ute i sista minuten, men det blir så ibland. Bland dessa räkningar var den onödigaste räkningen av alla. Det är den till Radiotjänst. Jag tycker det är bra att vi har reklamfria radio-och tv-kanaler. Jag kan bara inte fatta varför inte detta kan bakas in i skatten. De flesta har ju numera TV. (Förlåt Mångmamma, jag vet att ni tillhör den unika gruppen som inte har.) Dessutom tror jag att många yngre struntar i att skaffa TV. Man kan se det mesta via datorn och då känns det rätt orättvist att vi som är ordentliga och betalar vår tv-avgift ska betala för dem som får tillgång till samma utbud som oss andra.

Nu låter jag som en riktig gnällkärring, men någon gång ibland kan man väl få vara så´n........:-)

4 kommentarer:

AprilSus sa...

Ja, betala räkningarna är ett nödvändigt ont, men det känns ändå skönt på något konstigt vis, när det är gjort.

Ha en trevlig kväll!
Kram, kram...

Cicki sa...

AprilSus: Det är ju så, skönt när det är gjort alltså. Nu klarar man sig en månad till.

Mångmamma sa...

Jag tar inte alls illa upp. :)
Senast idag, erbjöd sig en vän att vi skulle få ta över hennes gamla tv om vi ville.
Maken skulle nog kunna tänka sig det, jag stretar emot allt jag kan.

Jag ser inte riktigt poängen i det bara, kanske har det blivit "en grej" av att vi inte har - men samtidigt är det så skönt att inte behöva ryta i om långdraget tv-tittande hos barnen.
Möjligheten finns liksom inte alls!

Cicki sa...

Mångmamma: Det är egentligen inte att folk inte har TV som stör mig, för det är ju upp till var och en hur man vill ha det. När mina barn växte upp var det lättare att styra upp eftersom utbudet var mer begränsat.

Grejen är att jag tycker att TV-licensen borde ligga på skatten, mycket på grund av alla licenssmitare. Fast det finns ju skattesmitare också.....:-)