tisdag 25 januari 2011

Penninginsamling?

För det första så vill jag än en gång understryka hur tacksamma vi är för allt stöd vi får. Det är ovärderligt för oss alla, speciellt för Ali och Madelene som inte mår speciellt bra just nu.

Det har kommit förslag på att vi ska samla in pengar till Alis "hemresa" från Ghana tillbaka till Sverige. Det är fantastiskt gulligt och omtänksamt tänkt. Vi har själv tänkt tanken, men känt att det är inte rätt i nuläget.

Nu har Madelenes mamma dragit igång en insamlingslänk. Det är rart av henne och jag förstår att hon känner en maktlöshet när hon själv sitter så långt bort. Jag vill säga så här. Än så länge är Ali kvar hos sin familj. Vi jobbar fortfarande på frågan. Juristen hör av sig direkt imorgonbitti så vi får höra med henne hur vi går vidare.

Så jag vill i nuläget avråda till att betala in pengar. Helt enkelt för att om nu slutresultatet blir att Ali får stanna så blir man ju återbetalningsskyldig till de som betalat in pengar till insamlingen. Det känns onödigt krångligt.

Om det värsta skulle hända så kan ju insamlingen dras igång då istället. Så tycker jag och sambon i alla fall. Vi har diskuterat här hemma och han tycker som jag.

2 kommentarer:

Smycka sa...

Som du säger så är han kvar. Hoppas innerligt att de ändrar sitt beslut. Du vet att jag följer din blogg och kommer att invänta din signal på att skänka ett bidrag till hans biljett.

Många styrke-kramar till er alla

Mångmamma sa...

Hojta bara till! :)
Väntar spänt på uppdateringen!
Kram.
E