lördag 3 juli 2010

Mesig?

När barnen växte upp var jag en bestämd mamma. Det var fasta regler och rutiner som gällde. Det måste vara så när man har ett barn med Damp/Adhd. Dessutom är jag helt övertygad om att de flesta barn mår bra av sånt.

Så en av reglerna som gällde hemma var att man åt av maten som sattes på bordet. Passade inte det så fick man vara utan. Samma regel gällde för bonusbarnen när de bodde hos sambon och mig.

Döm då min egen förvåning när jag inser att jag släppt på denna regel. Har jag blivit en mesig mamma på äldre dagar? Dottern och hennes sambo kommer i morgon. De äter numera LCHF-kost. Jag har fått stränga förhållningsorder av dottern om vad som ska handlas. Därav denna jättehandling igår. Är det verkligen jag som ställer upp på detta? Ska inte gästerna ta seden dit de kommer? Jag fattar ingenting?

Det är nog så att jag föll för argumentet att de ska bidra till matkostnaderna, eftersom denna kost fördyrar en hel del för oss. Samt att de ska stå för matlagningen i de flesta fallen. Det låter nästan som att jag kommer att få en veckas semester. Kanske man till och med går ner ett kilo eller två på kuppen. Den som lever får se.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir dyrare i början, men när kroppen vant sig äter man så mycket mindre och godare..
Vi har ätit LCHF sen aug nu och mår jättebra, fast vi är inte så superstrikta, ligger på ca 50-60 gr kolhydrater per dag. Har gått ner 8 kg och 20 cm i midjan
Kram
Karin

Cicki sa...

Karin: Det låter ju inte alls dumt. Du har ju samma svårigheter som oss att röra på dig så det kanske skulle passa oss. Vi får testa den här veckan få se vad vi tycker om det. Kram

Trebarnsmamman sa...

Jag tror inte man kan vara "mamma" till sina vuxna barn utan måste nog släppa på reglerna lite. Man skall ju mötas som vuxna och det är ju just det nig gör när ni planerar kost osv inför en vistelse tillsammans. Skulle nog blir konstigt om man hade samma regler för sina vuxna barn som för sina små barn. Det som en gång i tiden var en trygg och varm uppfostran med klara regler skulle nu bli ett kränkande och dominant umgänge.
Hoppas ni får toppentrevlig och att den nya kosten kommer passa er!

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Det är klart du har rätt. Nu har dottern och jag hjälpts åt med middagen som vi ska äta om en stund. Det är mysigt att laga mat tillsammans.