tisdag 11 maj 2010

Petig

Det kanske är jag som är petig och en surkärring, men det finns en del saker jag retar mig ordentligt på. Idag fick jag till exempel ett mail som var vidarebefordrat sjuttiotolv gånger. Med alla gamla mailadresser fullt läsliga. Inser man inte att man sprider mailadresser hej vilt omkring sig. Risken är hög att så kallade spammar får tag i adresser på detta sätt. En mailadress är som ett telefonnummer. Man ska vara aktsam vem man sprider det till.

Jag vidarebefordrar också mail ibland, men då ser jag alltid till att radera de gamla adresserna som följt med. Gör jag dessutom ett massutskick så döljer jag adresserna så den som får det inte kan läsa vilka mer jag skickat till.

Jag tycker det är oerhört slarvigt och hänsynslöst. Dessutom försvårar det för den som ska läsa, som måste skrolla ner hur mycket som helst innan man kan börja läsa. Jag har blivit så sur på sånt här otyg, att jag numera oftast tar bort dessa mail och inte läser dem.

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Precis så gör jag med.
Orkar inte ens läsa eländet!

Cicki sa...

Mångmamma: Skönt att jag inte är ensam.

engelsson sa...

Ofta e det ju en massa meningslösheter som kommer i form av dessa massutskick som kedjebrev o dylikt..tyvärr så raderar jag alla utan att läsa då jag precis som du inte gillar det här med att mailadresserna syns..så du e inte ensam

Cicki sa...

Engelsson: Precis. Oftast är det något som man uppmanas att skicka vidare inom en viss tid annars kommer alla världens olyckor att drabba mig. Det blir en form av spam på det viset också. Mailbombning kan man kalla det för.