torsdag 22 oktober 2009

Smakhöjare

För några veckor sedan kokade jag blomkålssoppa. Jag blev aldrig riktigt nöjd med smaken. Jag fick inte till den som jag ville. Men vi åt i alla fall av den och frös in det som blev kvar. Det skulle räcka till en middag till.

Idag tog jag fram soppan ur frysen. När jag värmt den så funderade jag på hur jag skulle få till smaken bättre den här gången. Kom på att vi hade en ny sorts buljongtärning från Knorr med smak av persilja och vitlök. En sådan slängde jag i och skvätte i lite mer grädde. Det blev en succé. Jag kan verkligen rekommendera vitlök som smaksättare till blomkålssoppa.

Finns det något som vitlök inte passar till?

10 kommentarer:

Smycka sa...

Himlans bra att du fick till smaken denna gången! Vitlök går till det mesta tycker jag. *s* Kramkram

Cicki sa...

Smycka: Vi är ena riktiga vitlöksälskare här hemma.....:-)

Polargrevinnan sa...

Vitlök är en fantastisk krydda.
Men jag vägrar äta sill i alla dess former med vitlök,
hälsar Viola

Cicki sa...

Polargrevinnan: Nä, sill med vitlök är faktiskt inte speciellt gott. Har du testat vitlök till trattkantareller. Det är också en riktig fest för smaklökarna.

Lisette sa...

Jag hade sånär missat din presentutdelning! På håret. Men först:Stort grattis till 2 år!! Din fina blogg är en lisa för min gamla "tygsjäl"! Du har så många härliga alster och kluriga lösningar. Om jag får önska så önskar jag den fräsiga väskan, OCH de andra också OCH många många andra av dina saker.Jag skulle ha mycket svårt att välja om jag hade turen! Dina "slängkassar" är helt bedårande och jag vill nog gärna ha en sådan framemot sommaren till sommarväska. Men jag återkommer. Som pensionär måste mnan ju alltid prioritera. Jag tittar ofta på dina grejer. Det är lite grann som att gå på hantverksutställning, Ha det.
Förresten tipset med vitlök i blomkålssoppan ska jag prova nästa gång. Det låter gott.

Lisette sa...

Glömde tala om att jag naturligtvis har länkat från min sida!!! Det kunde jag ha gjort även utan vinstchans. Ta det inte som smicker. Jag menar det.

Cicki sa...

Lisette: Jag nästan rodnar av dina fina ord. Tack. Jag har satt upp dig på listan så får vi se vem som har turen. Det är med pensionär och prioriteringar vet jag precis hur det är. Kram

Christina sa...

Det skulle va' sill då'rå...

Instämmer i det Lisette skriver, jag är så glad i min bastuväska :D

Cicki sa...

Christina: Jag suger i mig av alla komplimanger. De värmer....:-)

engelsson sa...

Mennnn hur har jag lyckats missa detta..eller kanske jag redan kommenterat..mitt minne e som ett såll..jag vill hjärtans gärna gratta dig till två hela år o tävlar om den dina bruna väskan..ska försöka länka..men ibland så får jag inte länkningen att fungera..kram