söndag 9 november 2008

Min lördag

Idag har jag sytt lite julpynt. Fick för mig att jag skulle ta tillvara småbitar med tomtar. Så jag klippte ovaler och sydde ihop samtidigt som jag satte i ett band att hänga upp dem i. Fyllde med fodervadd som jag klippte i småbitar. Tänkte ha lite småsaker som barn kan köpa för några kronor. Det var rätt kul småpyssel.

Gjorde sedan en sorts grytvante som jag tänkt på länge. Har sett den någonstans innan, men minns inte vart. Det är två grytvantar som sitter ihop med en bit tyg emellan så man kan ha en på varje hand. Sedan är det lätt att hänga dem på ungsluckans handtag. Det blev snyggt, men var himla jobbigt att göra, så det får bli fler till ett annat tillfälle. Nu behöver jag göra snabbsydda saker.

När jag sytt klart så var det frotte överallt. Det sista badlakanet som jag offrade smulade väldans. Så det fick bli en rejäl städning av syhörna och sovrum. När detta var klart så skulle jag kolla om dammsugarpåsen var full. Det skulle jag inte gjort. I alla fall inte nu, utan för flera veckor sedan. Det var damm, smuts, grus och glassplitter överallt i hela facket. Påsen hade gått sönder och var överfull. Så det var bara att sanera hela dammsugaren. Inte kul alls, kan jag säga. Men nu är även det fixat.

Jag är kanontrött så det är nog bäst att krypa ner nu. Har haft rätt ont i mellangärdet ikväll. Jag får så ibland. Det gör fruktansvärt ont, strålar ut i ryggen, jag toksvettas och kan knappt andas. Tror det är lite panikångestrelaterat, eller så är det kopplat till mitt diafragmabråck. Oavsett vad det är så är det hemskt när det kommer.

Imorgon ska jag sy lite lyxkuddfodral. Det ska bli kul för det är helt ljuvliga tyger.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan också vara gallan som spökar,symptomen stämmer.

KB

Cicki sa...

KB: Fast jag hade ju inte ätit något. Jag kan få gallbesvär om jag äter för mycket fett. Men nu var jag mer eller mindre hungrig. Maten stod i ugnen när det började. Oavsett vad det var så är jag pigg idag igen.

Klimakteriehäxan sa...

Du verkar vara inne i en riktigt produktiv fas - är det inför-julen-stämning hos dig redan?

Klimakteriehäxan sa...

Du verkar vara inne i en riktigt produktiv fas - är det inför-julen-stämning hos dig redan?

Klimakteriehäxan sa...

och själv tycks jag ha drabbats av digital stamning ...

Cicki sa...

K-häxan: Jag ska stå på en julmarknad här i stan 29-30/11 och 7/12. Så julstämning kan man inte påstå att det är. Men jag roar mig kungligt ändå.....:-)

Digital stamning råkar vi alla ut för då och då. Eller om det är digital hicka...:-)