tisdag 30 september 2008

Att sno eller inte sno

Just nu har jag tagit lite paus från att sy beställningar. Jag kände att jag måste få göra något som utmanar min kreativitet. Så jag håller på med en handväska som är en verklig utmaning. Den kommer att bli klar idag, så bildbevis kommer. Det som är kvar är det hur jag ska lösa handtagsfrågan på bästa sätt.

När jag syr mina väskor så är det så att jag ibland knycker idéer. Jag ser kanske en väska på stan som jag gillar. Ibland kommer jag på mig själv att stirra på folks väskor så de skulle kunna tro att jag är en presumtiv väskryckare. Jag kanske ser en väska i en tidning eller så surfar jag runt på nätet och hittar modeller både här och där. Ändå kallar jag dem för mina egna modeller. Det jag knycker är själva idén. Sedan gör jag allt efter mitt eget huvud. Jag använder aldrig ett mönster utan klipper hela tiden på fri hand.

Det är det som är själva utmaningen, att gå från en idé till en färdig väska. Ibland händer det även att idén ändras på vägen. Jag hittar en annan lösning än den jag tänkt mig från början och så föds en ny idé. Hitills har jag alltid varit nöjd med slutresultatet och det är väl det som räknas. Och alla väskor är äkta Cickidesign.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ska bli spännande att se när väskan är klar. Jag väntar! Själv håller jag på att designa och sy en kanindress, ja du läser rätt. Beställning från Alva. Har precis ritat ett mönster ska se om jag får ihop det sen.

Kram KB

Cicki sa...

Kanindress lät ju lite udda. Men vad gör inte du för Alva....:-) Hoppas att jag får ett foto när hon har den på sig. Klart att du fixar det.

Lena sa...

Det är tur att alla bloggar finns,så att man kan sno ideer eller hur? Att titta på vad andra gör, väcker ju lusten att själv göra.Ideer har väl alla människor snott av varandra,genom alla tider,hur skulle vi annars utvecklas.
Ha de.

Spader Madame sa...

Aj luv Cickidesign, säger Spader som är stolt och lycklig ägarinna av en sur väska!! ;-))(Som en citron!)

Cicki sa...

Lena: Visst är det så. Man hittar en idé här och en annan där och så gör man nåt eget. Som sagt var så har det nog alltid varit så.

Spader: Ja, du har en äkta Cickidesign-väska. Bär den med stolthet....:-)

Anonym sa...

Precis så gör jag också, äger nästan inte ett mönster eller stickbeskrivning och när jag försöker kan jag ändå inte följa dom utan måste bara ändra lite här och där...
Så ser jag nåt i någon butik eller här på nätet... sen blir det någon variant av det eller av olika detaljer. Visst är det roligt, och allra roligast att överraska sig själv med resultaten - för man kan ju liksom aldrig vara helt säker på hur himla snyggt det blir ;)

Cicki sa...

Alde: Det är väl det som gör kreativiteten eller konstnärsskapet att man kan se en möjlighet i idéerna. Jag kan se ett tyg och veta precis vad det tyget vill bli. Ofta stämmer det väldigt bra. Andra tyger får ligga till sig tills de talat om för mig vad de vill bli.