torsdag 12 juni 2008

Påfylld av livskraft och idéer

Idag har jag varit med mitt väninnegäng och fikat på ett ställe som är helt nytt för mig. Det är ett café som drivs av Föreningen livskraft. Det ligger helt underbart till vid en sjö i vår lilla stad. De har en alldeles egen liten badstrand där man kan bada om det är fint väder. Det är en gammal gård som Baptistkyrkan tagit över och rustat upp.

De hade otroligt gott hembakat fikabröd, så det var svårt att bestämma sig vad man skulle ta. Det fick bli en kladdkaka med grädde. Perfekt för den redan runda figuren. Man ska ju vara rädd om det man har.........hhhhmmmm....

Föreningen Livskraft är ett arbetskooperativ som stödjer människor i fängelse, frigivna och deras familjer. Det är inte bara ett café utan de säljer även sylt, marmelad, honung mm. De har även fina hantverk som tillverkas av lokala hantverkare och inne på fängelser och av frigivna. Gissa om jag hittade idéer till min egen "produktion". Jag ska stå på en marknad i slutet på augusti så jag vill ha idéer på "braattha-grejer". Det hittade jag idag. Nu fattas bara tiden till att hinna göra allt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Där brukar vi fika, det är min kompis bror och hans fru som har cafét ihop med lite folk som de hjälpt. Min mamma har sina saker på det cafét så om du såg lite hantverk så kan det varit hennes... (dock ej påspåsarna i olika tyger, det är det ngn annan som gjort)

resan mot ljuset sa...

Låter som ett skönt fik. Vilken marknad ska du vara med på?

Cicki sa...

Mölnbobo: Jag har sett att du skrivit om att ni brukar vara där. Påspåsarna var inte så välgjorda. Det var däremot väskorna och necessärerna. Är det din mamma som gjort dem, tro. De var kanonfina.

Resan: Det är här i stan på vårt berg jag ska vara på marknad. Egentligen är det en loppis men man får sälja egentillverkat också. Det har jag kollat upp. Jag har redan anmält mig och fått plats.

Anonym sa...

Vad härligt det låter!Hoppas du lägger ut lite av de nya "braattha-grejerna" på sida med ....vivivll ju ochså se :)

Cicki sa...

Barbamorsan: Det är klart att jag kommer att göra det. Men nu har jag ju "sysemester" till efter midsommar....:-)

Anonym sa...

Låter som om du hade en givande träff på flera sätt... eller nivåer? Låter i mina öron som, dröm...
Må så grankott... ngn som undrar vem som skulle dra ihop något här? Jag och... hm... vem mer? hihihi...

Anonym sa...

Japp de har mamma gjort

Hilda sa...

Åh vilket härligt ställe. Det gäller att hitta de bästa smultronställena. Förstår att du blir påfylld av ny energi. kram

Anonym sa...

Det är så roligt att hitta sådana ställen. Jag antar att det inte var sista gången du var där..?!
Vad roligt att få stå på en marknad, jag ska hålla tummarna för dig!
/June på www.junebacken.se

Cicki sa...

Tack June, det känns lite pirrigt inför det. Det är första gången.