fredag 18 april 2008

Kuddfodral


Två kuddfodral som jag sydde igår. De är i kraftig bomullsväv och passar till innerkuddar som är 50x50.


Man knäpper med tre små knappar på baksidan för att enkelt kunna ta av och på för tvättning. Jag föredrar att använda knappar eftersom dragkedjor kan fastna i sofftyget och dra upp trådar.
8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka snygga! De ser ut att passa perfekt till soffan.
/June på www.junebacken.se

Spader Madame sa...

Ugh! SSSSnygggga - gillar när färgerna är så där litet diskreta! Kram och trevlig helg!

Hilda sa...

Cicki Sykonstnären!!! Det är sanna mina ord HELT sant. Jag har en allvarlig fundering på att försöka mig på att förstå mig på symaskinen igen.....men jag vet inte.

Jätteläckra!!

Cicki sa...

Tack June, Spader Madame och Hilda. Det här paret är till salu. Ska sy andra till vår egen soffa. I samma tyg men med måtten 50x60. Bra sätt att förvara extrakuddar på. Eftersom vi har släkt och vänner boendes långt bort behövs det mycket extra sängkläder och då kan man förvara sovkuddar genom att klä de som soffkuddar. Smart va´........:-)

Cicki sa...

Hilda: Det är ju faktiskt synd att jag bor så pass långt ifrån dig. Annars kunde vi testat tillsammans. Jag har bara ett råd att ge dig. Att vara väldigt noggrann. Det tycker jag tar in det mesta. Slarvar man när man klipper eller vid andra tillfällen så blir det inte bra. Förr hade jag något jag brukade kalla "klippfrossa". Om det var något klädplagg som jag inte gjort innan så nålade jag mönstret noga på tyget och sedan kunde jag vandra runt det ett antal gånger innan jag vågade sätta saxen i tyget. Jag var så himla rädd att klippa fel. Så alla är vi barn i början.

Hilda sa...

Cicki,
Hm...ja det där och vara noggrann är nog det jag är sämst på och som ställer till mest problem för mig när jag ska göra saker som att till exepmepl sy. Jag vill att det ska vara klart på nolltid och då blir resultatet därefter. Du slog huvudet på spiken eller vad det nu heter. Kram! Har du fått mina mail? Gud vad det krånglade...försvann alltihopa först.

Cicki sa...

Ja jag har fått dina mail. Det kommer svar snart. Det strulade som sjutton för mig med allt med datorn och igår och var segt så det kanske var nåt skit i luften.

Hilda sa...

Cicki,
Det är lugnt det vara bara för mitt himla stul som jag undrade...Ta det lugnt...Vi drabbades troligtvis av samma web bakterie.