söndag 17 februari 2008

Tygmängder

Idag har jag gått igenom och fotat en del tyger till en köpare för att hon ska få välja vad hon vill ha. Då insåg jag hur himla mycket tyger jag har. Det är inte klokt egentligen. Och ändå hittar jag alltid nya så fort jag går in på en tygaffär. Jag sa åt sambon att han får stoppa mig nästa gång jag travar in på en tygaffär. Jag måste ju dit ibland och köpa andra saker såsom tråd och mellanlägg. Då får jag väl blunda så jag inte ser nåt jag bara måste ha. Fast jag tror jag har svårt att klara det. Vad kan man kalla en sån som mig. Tygberoende, kanske?

18 kommentarer:

Bim H-D sa...

Äh, tyg är det alltid bara att ha hemma - man vet aldrig vad man behöver och när... och värre laster kan man väl ha, eller hur?
Om du tycker att du handlar för mycket/dyrt, leta då stuvar osv istället så kanske inte den där masken gnager så då ;) Själv har man så dåligt med tygbutiker att det ungefär är Jysk som gäller, hihihi... Ja, och en butik som har öppet EN dag i veckan, om man inte ringer och ber dem öppna ;) och då är det mest stuvar och liknande... handlar tyger, "filler" och matttrasor kanske vore namnet också som gäller... DÅ blir det nätet och inte samma sak, nej...
Må så gott... värmländskan Bim, ngn som önskar hon hade mer tyger, ja... och en symaskin på rengöring... eller en nyare? ;)

Cicki sa...

Det är mest stuvar jag köper. Vi har två tygaffärer här i stan och bägge har jättefina tyger. Jag nyttjar mest den ena för de är mycket trevligare och nu anses jag nog som storkund för det brukar slinka med en extra trådrulle eller stuv som kompensation. Det är faktiskt manliga ägare på bägge butikerna. Annars nyttjar jag Jysk och Ikea också. Jag handlar nog tyger överallt. Fyndar på loppis och köper billiga gardiner som jag kan omvandla till kul saker. Som du skrev så vet man aldrig när man behöver ett snyggt tyg....:-)

Stackars dig som har maskin på servis. Hoppas den kommer hem snart.

Hilda sa...

Konstnär kanske? Konstnärer har svårt att stilla den kreativa sida i sådana miljöer! Då sätter skapandelusten i gång!

Cicki sa...

Hilda: Ja, så är det naturligtvis. Tur att du satte fingret på orsaken till problemet....:-))) Jag har alltså två stora tvättkorgar, tre stora plastlådor på hjul under sängen, en sats trådkorgar, en annan förvaringslåda plus massor typ 15 st olika plastkassar fyllda med tyger som ligger uppe på tvättkorgarna. Ibland har jag sålt tyger på Tradera när jag ledsnat på dem. Får väl göra det nu oxå om det växer mig ovan huvudet.

Bim H-D sa...

Hihihi, säg till när du behöver få hjälp med rensningen av lagret då, ;) Hjälper så gärna till så, hihihi...
Hm, men tänk på om du har haft än dyrare laster än tyg... eller sprit/vin/mediciner/droger och vad du nu vill räkna upp... märkeskläder i mängd/väskor/skor och det för tusentals kronor per par (ja, skorna då alltså ;)) "smyckesamlare", bilsamlare osv... tyg ÄR rätt beskedligt ändå, hihihi... och slinker det med en liten extra sak sådär ibland, vaddå... då är det ju inget att klaga på ;)
Må så gott... värmländskan som nu ska gå och strypa kudden inför en måndagsmorgon, puh... ;)

Cicki sa...

Eftersom jag säljer rätt bra av det jag syr så kan man ju se varje inköp av tyg som en investering....hihihihi.....

Annika sa...

Hihi, ditt tygköpande låter som mitt bokköpande! Jag har svårt att hejda mej när jag går in i en bokhandel - finns alltid en massa böcker som jag bara måste ha.

resan mot ljuset sa...

Liten ekorre - kanske! Svårt att låta bli att göra kap! Ibland får jag ångra mig när jag får kaos för att jag inte hinner organisara. I mitt fall är det kläder.

Cicki sa...

Annika: Jodå jag är likadan när det gäller böcker också. Kan aldrig få för mycket av den varan....:-)

Resan mot ljuset: Förr kunde jag vara så när det gäller kläder men nu känner jag mig så tjock så det är inget kul att handla kläder. Tur att jag är hemma hela dagarna så jag kan lufsa omkring i mina säckiga gamla byxor och en jumper som täcker alla valkar. Annars är jag egentligen fåfäng. Men nu hatar jag speglar.

Loppanlej sa...

Man kan vara beroende av allt...!

Cicki sa...

Tydligen...:-)

Lena sa...

Det bästa är att man blir så GLAD
av tyger.När man tittar på det,när man köper det,när man gör något av
det och när man gjort något av det.
Bara det är värt priset,tycker jag.

Cicki sa...

Lena: Precis så känner jag det varje gång jag hittat nåt snyggt tyg. Jag älskar att rota bland stuvar och hitta just det där tyget som känns som något alldeles extra. För det mesta så vet man direkt vad man ska göra av det. Det är som att tyget själv talar om vad det vill bli.

Hilda sa...

Oj vad mycket tyger du har. Jag blir glad av andra saker än tyger. Eller det är nog inte riktigt sant. Jag blir glad av mönster och färger på tyger. Men så fort jag närmar mej en symaskin så får jag yrsel....Kram

Hilda sa...

Cicki, Ho ho vart är du? Saknar dej!

Cicki sa...

Hilda: Det är ju trevligt att någon saknare en ibland. Jag är inte så långt borta. Det har bara inte blivit så mycket dator idag. Har sytt, varit ute och promenerat i finvädret. Och så tog sambon och jag oss en ordentligt TV-kväll. Hade en del inspelat som vi tittat av.

En Mölnbobos Liv sa...

Jag tror du och min mamma skulle gilla varann, hon är lite av en tygsamlare hon också.

Bara så du vet att om ngn som heter massablaj kommenterar hos dig så är det bara jag, jag får det namnet om jag använder mig av open id och ibland är jag lat och orkar inte skriva in både alias och länk till min blogg.

Cicki sa...

Mölnbobon: Det kan ju bli så att din mamma och jag träffas vid tillfälle eftersom det är så nära. Vi kan ju utbyta tygerfarenheter....:-) Jag brukar läsa hennes blogg. Bra att du säger att det är du som blajar..:-)