fredag 22 februari 2008

Hattig fredag

Idag har det varit en sån där småduttande dag, när man gör en massa saker som tar tid men det märks inte att man gjort nåt. Väninnan K och jag har haft grovtvättstuga. Egentligen är det hon som haft det men jag hjälpte till och tog samtidigt två av mina mattor. K ska flytta en liten bit bort i nästa vecka och vill passa på att ha allt rent när hon kommer på nya stället. Mellan tvättmaskiner och torktider har jag försökt att göra annat men det har blivit dåligt med det. Var en sväng och uträttade ett ärende åt en annan väninna. Har dammsugit och torkat golvet ordentligt i köket nu när jag ska lägga på ren matta där. Har skurat väggarna runt katternas matplats. Totte katt äter så det skvätter ur munnen på han och så fastnar det på väggarna. Även fast jag tar det en gång i veckan så lyckas han få till en massa kluttar på väggen igen. Skall stax åka på Willys och handla och smita in på tygaffären för att köpa vadd. OBS! Inte köpa tyg. Och så var den dagen slut. Nästan i alla fall. Det blir väl lite På spåret också.

6 kommentarer:

resan mot ljuset sa...

Tvättid är kvalitetstid. Stå där i rena ljuva dofter och känna sig nyttig. Komma indragande med vagnen full av stinkande kassar och ut med prydliga aprikosdoftande vikta textilier. Det är livet, det. Har aldrig längtat efter egen tvättmaskin, älskar att gå till tvättstugan och dessutom nästan alltid få lite socialt snack på köpet. Vår tvättstuga är placerad i husets hjärta. Dessutom har vi en ge-bort-låda där man lämnar urvuxet eller tröttnat-på och kan fynda andras avlagda.

Annika sa...

Köpte du verkligen inget tyg när du slank in på tygaffären?... ;-)

Jag känner igen det där med mat på väggarna - det blir likadant vid våra hundars matplatser. Inget bordsskick alls...

Cicki sa...

Resan mot ljuset: En fyndlåda i tvättstugan låter ju toppen. Det skulle man ju kunna ta upp som ett förslag.

Annika: Jag lovar att jag köpte inte nåt. Stod och höll i en jättesnygg stuv i kraftig bomull som jag bara älskar att jobba med Det var som stora pioner på det. Skitläcker. Jag riktigt kastade det tillbaka och marscherade promt mot kassan innan jag ångrade mig. Stolt att jag klarade det....:-)

Hilda sa...

Jag undrar om du orkade hålla dig borta från tyget. På spåret, självklart! Nu ska jag se det jag med.....och bli grinig, som vanligt ;)

Annika sa...

Hihi, du har tygbegär precis som andra har godisbegär :-). Duktigt att du höll emot och inte köpte nåt! :-)

Cicki sa...

Annika: Det är kanske istället för godisbegär för nåt sånt har jag knappast. Det är någon enstaka gång bara som jag blir vansinnigt sugen på godis. Ett tygbegär är ju ändå snällt i förhållande till sprit-eller knarkbegär så jag är nog inte helt förfallen i alla fall.....:-)