lördag 16 februari 2008

Tygkasse för miljön

Hur kan jag som den lilla människan hjälpa till för att hindra all miljöförstöring? Vi kan göra många saker som kanske kan tyckas som små. Men många bäckar små....... En sak vi kan göra det är att vägra använda plastkassar. Papperskassen är ett mycket bättre alternativ. Men även pappersindustrin påverkar miljön. Varför då inte ta steget till ett återvinningsbart alternativ. Tygkassen. Den kan användas om och om igen. Blir den solkig så släng den i tvättmaskinen och den är fräsch igen. Det är ju även kul att få handla i en alldeles egen personlig kasse.

Den här kassen är sydd i bomullstyg, kraftig bomull på utsidan och lakansväv på insidan och i handtagen. Inuti har jag även sytt dit två stora fickor. Kassen mäter 49 cm på höjden och 41 cm på bredden. Botten är 13 cm bred och handtagen är 70 cm långa. Kassen är sydd av en stuv och är unik i sitt slag.

5 kommentarer:

Hilda sa...

Åh vad du kan Cicki, om jag kunde få en uns av din talang! Jättefin!

Cicki sa...

Tack. Kassarna är kul att sy för då kan jag leka lite med färgerna.

Barbamorsan sa...

Oj vilket jättefint tyg!! Jag har en liknande variant men använde inte stärkt tyg. Tog en restbit enfärgat så det blev därefter, men har den bara till udda strumpor.
Den här var verkligen snygg, ingen kasse en väska tycker jag ;)

Cicki sa...

Barbamorsan: Tack, kul att du gillar den. Jag försöker göra mina kassar/väskor personliga och att det inte ska vara någon dussinvara. Eftersom jag ofta köper stuvar så blir det bara en grej av varje bit och då blir det ju unikt...:-)

Cicki sa...

Barbamorsan: Jag glömde säga en sak. Om du är intresserad så finns det en länk längst ner på min sida i det röda fältet. Om du klickar på den så får du upp ett webalbum där jag har en massa kassar och annat som är till salu. Priser finns med i texten under varje bild.