tisdag 18 augusti 2015

Tyger, tyger och åter tyger

Tiden efter att vi kom hem har jag ägnat åt tygvård. Dagarna innan vi åkte norrut fick jag två säckar med tyger från en god vän. Hennes föräldrar håller på att flytta från sitt hus till en lägenhet så de rensar för fullt. En del av tygerna hade legat länge i källaren så de luktade inte så gott, om man så säger.

Dessutom fyndade jag ju en del tyger på våra loppisrundor där uppe. Jag vill alltid tvätta loppistyger så jag vet att de är fräscha. Så på dagarna har jag tvättat tyger och strukit det som är nytvättat. Varför stryker jag tyger som ska läggas undan? Helt enkelt för att om de ligger länge och är skrynkliga så är det nästan helt hopplöst och få bort skrynklorna sedan.

Men jag började veckan med att rensa alla tyglådor och sortera i olika högar. Det som skulle sparas sparade jag i tre högar. En för foder och enfärgade tyger, en hög för yttertyger och en hög för privat bruk. Resten sorterade jag i två högar, en för Traderaförsäljning och en att lämna på loppisar. Oj, så skönt det var att få detta gjort. Det har legat över mig länge och nu är det färdigt.

Lite less blev jag när jag upptäckte att jag inte får försäljningsverktyget Pro Lister att fungera. Det är ett program där man skriver in alla annonser på förhand, för att sedan kunna publicera allt samtidigt på Tradera. Vi har försökt med allt för att få igång det. Rensat datorn om en massa gammalt skit, avinstallerat programmet för att installerat det igen och en massa andra åtgärder. Vi får inte till det. Så nu vet jag inte hur jag ska hantera det hela.

På kvällarna, framför tv:n, har jag sprättat sömmar. Jag tycker det är enklare att klippa rakt i ett tyg som är utan sömmar och skrynklor. Det är ju tur att jag älskar att hålla på med tyger. Men nu börjar jag längtar efter att sy. Det blir nog tygvård och annat pyssel även denna vecka, men sedan kör jag igång igen.

2 kommentarer:

GOTINNA sa...

Du är en gullig tant!
Kram och puss till dig!

Cicki sa...

Gotinna: Det tar jag som en komplimang :-)