tisdag 20 maj 2014

Lättad

En stor sten har fallit från mitt hjärta. En riktig stenbumling var det. Det har att göra med vart jag var igår, mitt i regnet. Fast just där regnade det ju inte. Bara på dit-och hemvägen.

Jag var på lungröntgen! Jag har i flera månader gått och harkelhostat, jag har varit tungandad och det har känts väldigt jobbigt med andningen. Vad gör man då, jo man googlar på det stora C, LC. Symtomen stämde naturligtvis.

Tidigare i vår hade jag ju även lunginflammation, som egentligen inte var någon riktig lunginflammation. Trots det hostade jag j sönder ett revben och fick gå på antibiotika.

Jag var även på den årliga kontrollen för lilla hjärtat i våras och fick beröm av farbror hjärtdoktorn över mina fina resultat och min goda kondition.

Så efter googlingen jag gick till min underbara doktor Nina och pratade med henne. Hon ändrade min medicin. Hjärtdoktorn hade föreslagit en annan snuffmedicin, Symbicort. Så jag fick en högre dos på den och en högre dos på Bricanylen.

Jag var även till distriktsköterskan för den årliga spirometrin. Den gick inte så bra, så det var då jag begärde en lungröntgen. I torsdags ringde doktor Nina och sa att jag kunde gå på "drop in" hos Aleris, som håller till på vårt sjukhus. Hon ville det för att vi skulle kunna ha resultaten klara till vår träff idag. Doktor Nina jobbar nämligen sista veckan så hon ville vi skulle ha allting klart före det.

Som ni förstår av min första mening så var lungröntgen bra. Även hjärtat var bra på deras röntgen. Det enda de såg var att jag hade en liten ärrbildning efter att jag kan ha varit utsatt för stendamm eller asbest. Annars var allt helt perfekt.

Jag har inte velat prata om det för om det funnits något hemskt på röntgensvaren så ville jag ju ta det först med mina nära och kära innan jag berättade det här. Nu behöver i alla fall ingen oroa sig mer. Jag andas även bättre nu vilket förmodligen berodde på att jag tidigare var undermedicinerad.

Vi pratade även vikt idag. Jag har ett BMI på 35 . Men Nina ska nu remittera mig till dietisten på VC, så även det känns bra nu.

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Det är goda nyheter du kommer med.
Jag gläds med dig.
Bra att du blev remitterad till en
dietist. Kanske kan du få hjälp
med att minska ditt BMI.
Ha det bre.
Kram Viola