måndag 24 mars 2014

Nya byxor

För någon vecka sedan var jag tvungen att kasta ett par av mina sköna hemmabyxor. Till min stora sorg gick det inte att laga dem mer. Tyget var för skört. Så det var bara att sätta igång och sy ett par nya. 

Jag hade ett tyg som jag fått av Ali när han kom hem från Ghana. Det tänkte jag ta. Modellen skulle bara vara ett par enkla och raka byxor. Men när jag började leta mönster så stötte jag på denna modellen. Den skulle jag ha. Någon jag inte räknat med var att den var extremt pysslig. Inte svår utan just pysslig. Det skulle dras i mycket resår, vilket inte var kul för mina fingrar. Min vänstertumme tog mest stryk. Men nu när jag är färdig så känner jag att det var värt besväret. Fast jag har fortfarande inte några enkla hemmabyxor. Men jag har andra tyger så det är bara att sätta igång igen.
 När Ali kom hem från Ghana så sydde jag den här toppen direkt. Nu är det ju en hel dress som funkar väldigt bra tillsammans. Med röda skor och röda örhängen så är bilden komplett. Orkade bara inte sätta på mig de röda örhängena idag. Men de finns i smycketskrinet.

Inga kommentarer: