torsdag 7 november 2013

En sjukling rapporterar

Ni som inte följer mig på Facebook kanske undrar vart jag tagit vägen. Det där med några dagar i sängen, var ett "understatement". Jag har knappt varit ur sängen sedan onsdagskväll när jag la mig. Det har varit korta svängar för att peta i sig lite mat eller uträtta naturbehov. I tisdags var jag även en sväng till vårdcentralen och sedan ner på stan för att hämta ut mediciner.

Det är en jäkla bakterie som hoppat på mig. Läkaren var mest rädd för att jag fått lunginflammation eftersom jag hostar (fortfarande) så enormt mycket. Jag fick gå till labb och ta en snabbsänka. Den låg väldigt högt. Den ska ligga på max 10 innan den räknas som för hög. Jag hade 108! Så man kan ju kalla det jag har för en bakteriell influensa.

Jag är i normala fall en väldigt frisk person. Vilket låter konstigt med tanke på min fibro, KOL, sköldkörtel mm. Men jag menar vanliga sjukdomar som förkylningar och liknande. Jag kan inte minnas när jag var så här dålig senast. Det minns inte sambon heller och vi har varit tillsammans i tretton år. Så det är väl en  måttstock för att jag sällan är vanligt sjuk.

Idag är första dagen jag är ur sängen och jag vet inte om det heller räknas riktigt eftersom jag sov fram till kl 17. Nu är det två timmar senare och jag är helt schackmatt. Men jag har i alla fall duschat och fått riktiga kläder på mig.

Medan jag legat där och hostat så har bloggen hunnit fylla sex år. Det råkade jag ju missa. Eftersom det var evigheter sedan jag ordnade en utlottning så tänkte jag göra det den här gången. Nu orkar jag inte, men det kommer ut en vilken dag som helt. Så häng på.

7 kommentarer:

Camilla sa...

Det var en rejäl bacill du stött på, men nu låter det i alla fall som att det går åt rätt håll. Fortsätt att krya på dig!

Beppan sa...

Åh - så trist att du drabbats av så´na elakingar! Tar på krafterna... Men sova är ju bästa medicinen sägs det.
Har jag tipsat dig om min dundermugg förut? En balja gott te, en rejäl matsked med honung och en stor pressad vitlöksklyfta. Drickes varmt. även de mest gemena baciller brukar ta till flykten :-)

Cicki sa...

Camilla: Det är en riktig elaking. Men det ska mer till för att ta dö på en tjurig kärring....:-)

Beppan: Som sagt var så vet jag inte vilket år jag var så här sjuk senast. Sömn är den bästa medicinen. Jag har druckit en hel del te med honung nu. Fast det där med vitlök i har jag inte testat. Eftersom jag gillar vitlök så ger jag väl det en chans. En natt var jag så desperat att jag klev upp och pressade ett drygt kilo apelsiner. Vår citruspress är inte handjagad, men inte heller världens superbästa. Men juice har också lenat.

Polargrevinnan sa...

Du måste ha drabbas av någon elak influensa. Huskurer kan man ju försöka och det sägs att tron gör allt.
Det här med Facebook använder jag inte så ofta. Det får räcka med bloggen.
Ha det så bra du kan.
Vila och sömn behöver man och hoppas du snart är bättre, nej bra ska du bli.
Kram Viola

TjockMorsan sa...

Din hälsostatus var ju inget vidare, men skönt att höra att du mår lite bättre nu, så pass att du tagit dig ur sängen iallafall.

Fortsätt krya på dig och ha en lugn och skön helg.

KramKram!

Cicki sa...

Viola: Ja, det är en riktig fuling som hoppat på mig. Idag dricker jag kaffe. Jag har inte velat ha det på flera dagar, men med en huvudvärk som inte ens alvedon hjälper mot så testar jag med kaffe. Det kan ju vara så att jag har kaffeabstinens även om jag inte dricker mer än tre koppar om dagen i vanliga fall.

Tjockmorsan: Det går sakta men säkert åt rätt håll. Sakta, är ordet, för jag tycker det är för långsamt. Men man får väl räkna med det när en elak bacill hoppat på en.

Cina sa...

Grattis till sexåringen och fortsatta kry-på-dig-kramar kommer här!!!!!!