lördag 27 oktober 2012

Plocklördag

Jag är sjukt nöjd med min dag. Det började med att jag bestämde mig för att städa på balkongen. Där har det legat jord, som fåglarna dragit ut, inblåsta löv och annat skräp.När jag dammsög balkongen för ett antal veckor sedan så fick jag in fukt i den. Det gjorde att jag vågade inte dammsuga nu eftersom balkongmattan är dyngsur efter allt regnande. Så jag bestämde mig för att försöka sopa.

Det gick, men det var inte lätt. Det blev rätt snyggt i alla fall. Jag tog också in mitt lilla miniväxthus för att göra rent det ordentligt. Jag fick även sambon att olja in vår trälykta.

När det här var klart så tog jag hand om alla pelargonerna (9 st). De behövde friseras lite här och där, torra blad och vissna stänglar. Jag klippte även ner lite på ödesträdet och porslinsblomman. De hade bägge börjat trassla in sig i gardinerna. Gullrankan fick sig också en duvning. Där fick jag plocka bort en hel stängel som blivit gul. Vi har ju en enorm gullranka som slingrar sig fram och tillbaka över vår portal mellan vardagsrum och hall.

Nu var jag ordentligt på G. Men först gick vi en sväng till återvinningsstationen med veckans sopberg. Vi ökade på promenaden lite genom att gå en längre sväng tillbaka hem.

Väl hemma så fick jag igång sambon, så nu har vi flyttat om några väggdekorationer plus att dotterns bröllopsfoto kom upp på väggen. Det blev lite borrande i väggen, vilket gjorde att jag var tvungen att damma allt som stod på kistan under hallspegeln.

När jag ändå var i farten så röjde jag av alla gamla reklamblad och annat som samlats på köksbordet. Badrummet fick sig också en duvning. Av bara farten så dammsög jag och torkade golven i badrum, hall och kök.

Nu är jag som sagt var enormt nöjd när jag sitter med min kaffekopp och är ordentligt trött. Allt sånt där som har legat och retat mig är bortstädat.  Jag är glad att jag var förutseende och tog fram sambons goda chili från frysen. Till det ska vi äta det underbara valnötsbrödet jag bakade igår.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt att vi kunde bidra till lite städningsinspiration ;). Hoppas munnen repar sig. Tandtråd och skölj med sprit kanske (listerin)? En kollega på jobbet har nyligen varit i rom och tog fram ett pris i maj månad för två personer mellan mån - fre...endast 4000 kr...Var ju jäkligt bra pris och även om ni har något överskott så kanske det kan vara något att sträva emot i framtiden. Själv blev jag nyfiken på att kolla vidare på det, även om det känns lågprioriterat då husköp är mer aktuellt. Kram Dottern

Cicki sa...

Dottern: Jag sköljer redan nu med Listerine. Tandtråd fixar jag inte så det blir tandstickor. Rom och Berlin är det som står högst på önskelistan. Det var ju ett kanonpris din kollega hittade. Få se hur det ser ut framemot våren. Hoppas hoppas. Annars kommer det ju fler vårar.

Ni sitter på vår lilla släktträdsvägg i sovrummet....:-) Kram

Polargrevinnan sa...

Jag har kommit igång med bloggandet, det är väl ett friskhetstecken, det har inte funnits någon inspiration eller ork hos mig på länge. Men du verkar ha både och. Känslan när man "röjt" och städat upp är skön.
Vår balkong har varit fin tills frosten hälsade på för en vecka sedan.
Sambon är just nu ute och tar bort alla vissna växter.
Valnöts-bröd - det låter gått.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Vad kul att se att du är tillbaka. Jag mår just nu väldigt bra. Vi har en ny ledare i vattengympan som kör ett något hårdare pass än tidigare. Det passar mig perfekt så jag har blivit av med en del skit som satt i ryggen. Nu är det bara att hoppas att hösten och vintern är snäll mot kroppen. Kram

Camilla sa...

Oj så mycket du fick gjort på en dag. Skönt med sånna dagar ibland.

Camilla sa...

Oj så mycket du fick gjort på en dag. Skönt med sånna dagar ibland.

Camilla sa...

Oj så mycket du fick gjort på en dag. Skönt med sånna dagar ibland.

Camilla sa...

Oj så mycket du fick gjort på en dag. Skönt med sånna dagar ibland.

Cicki sa...

Camilla: Visst är dessa dagar värdefulla. De är sällsynta. I alla fall här hos oss.....:-)