torsdag 18 oktober 2012

Min nya dator

Det är fantastiskt när man har en händig man, som kan det här med datorer.

Min gamla dator var verkligen dålig. Den hängde sig flera gånger om dagen. Vad jag än skulle göra så tog det evigheter att ladda. Jag kunde bara ha ett program igång i taget för att få det att fungera. Det enda som var bra på min gamla dator var hårddisken. Den är relativt ny.

Planerna var att vi skulle byta datorer efter jul. Eftersom vi sitter och betalar av på skulder så insåg vi att vi inte skulle ha råd tidigare. Men så dök det upp grejer på Tradera. Det var en halv dator, kan man säga. Ny processor, nytt moderkort mm. Och det var kraftfulla saker, endast ett år gamla. Som jämförelse så var det så att jag hade 1 GB i RAM-minne (arbetsminne) på min gamla dator. De här nya grejerna hade 16 GB i RAM. Så mycket behövde jag inte ens.

Så vi slog till och fick loss sakerna för 1500:-. Ett kanonpris. Vi hade lite fådda saker som också var relativt nya. Sambons kompis hade bytt dator och vi hade fått det som funkade i hans gamla.

Så med de nyköpta sakerna plus det fådda så har jag fått en sprillans ny dator för nästan inga pengar alls. Inklusive att jag har en ny widescreenskärm efter sambons kompis. Det var inget större fel på min gamla skärm heller, men en större är ju aldrig fel.

Så nu svävar jag nästan på moln. Det är en skillnad som på natt och dag. Jag trodde inte det var sant igår när jag körde igång den här och allt går så snabbt. Nu ska vi bara försöka göra en liknande deal åt sambon. Hans dator är något bättre än min gamla, men ändå väldigt gammal och trött. Även om vi fortfarande inte har mycket pengar så är det ändå skönt att man kan faktiskt köpa lite saker nu och då. Det är fortfarande lite ovant, men en härlig känsla.

3 kommentarer:

Moster Ma sa...

Så härligt med lite "it-lyx"!

Cina sa...

Härligt Cicki!

Fina Fiona sa...

Det går inte att beskriva känslan av att få en "ny" och snabb dator. Jag har ju min bärbara som jag vägrar släppa till någon annan än till mig själv. Den är mitt allt i teknikvärlden.
Jag föredrar den framför en ny mobil.

Njut nåt så ini norden <3 Kram