onsdag 15 augusti 2012

Din mamma städar inte här

Idag har jag medverkat till att en människa åkt dit. Kanske inte fullt så dramatiskt som det låter. Det känns lite knepigt, bra men ändå inte bra.

Vad har då hänt? Jo, jag tröttnade på att komma ner till en skitig och äcklig tvättstuga. Visserligen har det inte alltid varit varje gång, men tillräckligt ofta för att man ska reta upp sig.

Igår när vi kom ner så var golvet fullt med damm-och hårtussar. Tvättmaskinerna var inte avtorkade utan det satt fasttorkat tvättmedel både här och där. Diskhon var full med kladd. Filtret i torkskåp och torktumlare var inte rengjorda.

Med den moderna tekniken så är det ju ganska enkelt att dokumentera dessa saker för bevisning. Så sambon halade upp mobilen och fotade de olika sakerna. Sedan skickade jag in det till HSB. Vi har ju digitalt system så det är enkelt att se vem som tvättade före mig.

Idag fick jag mail från HSB att de skulle kolla upp vem det var och att räkning för städning skulle skickas. Varför känns det då inte bra? Det är väl så att jag är inte van att sätta dit någon. Det känns som om jag är en riktig gnällkärring. Som nu ställt till att någon får en extra utgift.

Samtidigt känns det bra för att jag satt ner foten. När vi flyttade hit för sex år sedan, var huset nyrenoverat. Det var så fräscht och fint överallt. Alla var rädda om huset då. Det var alltid rent i tvättstugorna. Det ställdes aldrig skräp eller sopor i gemensamma utrymmen.

Annat är det nu. De senaste åren har dessa övertramp blivit mer regel än undantag. Efter åtgärder från HSB så har man tydligen tagit de som slarvat med sopor och skräp. Det blev ekonomiska repressalier efter vad jag hört. Det kanske är tvättstugans tur nu.

Det är ju sjutton också att folk inte ska kunna ta rätt på efter sig.

6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Härliga Cicki! Du gjorde helt rätt! Varför ska man behöva ta rätt på andras skräp! Nån gång behöver somliga lära sig "the hard way", medan tycker att det är fullkomligt naturlig att man städar efter sig, ta med sitt skräp från picknicken och inte tror att andra ska göra det.

Charlotte sa...

Det är då man ska slå larm, när slarvet mera blivit en regel än ett undantag! Hade jag varit i dina skor hade jag gjort exakt likadant! Helt utan att ha dåligt samvete! Bor man många tillsammans måste var och en svara för sitt skit! Det måste man lära sej. Endel får göra det den hårda vägen! Bra gjort av dej! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Luddkriget i tvättstugorna är en klassiker! Klart folk måste städa!

Cicki sa...

Tack för era kommentarer. Det känns skönt att höra att jag faktiskt gjorde rätt.

Cina sa...

Folk som inte kan bete sig i allmänna utrymmen ska inte ha tillgång till dem! Man blir ju galen av att ta reda på andras skit jämt och ständigt. Vi har likadant. Tvättstuga och soprum är katastrofområde. Jag tycker du gjorde helt rätt. Följer man inte regler får man stå för konsekvenserna.

Cina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.