fredag 8 juni 2012

Ny gubbe

Jag har fått en ny man. Eller rättare sagt en nygammal man. Sambon börjar mer och mer likna den man jag träffade för tolv år sedan. Dessutom har det tillkommit några nya goda egenskaper. Numera håller han lika hårt i plånboken som vad jag gör. Det är helt nytt. Det är även han som är pådrivande om våra dagliga promenader. Det är också en ny, god egenskap. Han har dessutom kommit på att vi kanske ska gå två promenader om dagen. Eftersom vi bägge fortfarande får rätt ont i våra benhinnor så blir det inte fullt så långa prommissar som vi tänkt. Då är det bra om man kan gå två gånger istället.

Han är också mycket gladare nu. Han har börjat röja i kaoset på kontoret. Han pratar mer och stänger inte in sig i sig själv längre. Ja, det är min gamla goa sambo som är tillbaka. Ett tag tvivlade jag starkt på att han fanns kvar. Jag är glad att jag hade fel.

Igårkväll var han i väg och drack öl med en kompis. Han var lite lagom rund under fötterna när han kom hem. Med ett lyckligt leende så konstaterade han att det var flera år sedan han gjort något liknande. Jag hoppas verkligen det blir fler gånger. Han behöver komma ut lite då och då.

Det måste vara den bästa sortens återvinning när gamla gubbar blir som nya.

11 kommentarer:

AprilSus sa...

Bästa inlägget jag läst på länge! :) Tänk om flera gubbar och gummor kunde hitta tillbaka till sitt gamla jag, då skulle nog skilsmässorna halveras.
Gräset är ju sällan grönare på andra sidan...

Stor grattis till både dig och din nygamla sambo. :D

Kramis!

Charlotte sa...

Gräset var mycket grönare på andra sidan för mej! Den parollen stämmer så bra! Efter 25 år så bytte jag "upp" mej till orginalmodellen som jag testade när jag var 17-18 år! Vilken härlig känsla det var, som att komma hem i princip. Den jag levt med så länge passade ju inte alls. Tänk om man valt rätt från början!

Mångmamma sa...

Ett härligt och positivt inlägg!
Ha en fin helg!

Cicki sa...

AprilSus: Säga som en gammal jobbarkompis till mig sa: Varför skaffa sig en ny gubbe. Det är i alla fall samma gamla vanliga skitiga strumpor och kalsonger att tvätta.....:-)

Charlotte: Visst är det härligt när man hittar hem. Synd bara att man inte gjorde det första gången.

Mångmamma: Ha det skönt ni också bland alla era äventyr i fantasin och verkligheten.

Spader Madame sa...

Vad jag blir glad!

Klimakteriehäxan sa...

Grattis, båda två!!!

Ruta Ett sa...

Så roligt att höra. Han kan förstås slappna av mer nu när bekymren är mindre!
kram

Cicki sa...

Spader: Jag också, glad alltså.

K-häxan: Tack från oss bägge två.

Ruta Ett: Det är ju så. Det känns som om vi håller på att lära oss leva en ny sorts liv.

Hannele på Hisingen sa...

Härligt :)

Trebarnsmamman sa...

Att inte vara "värdelös" gör gott för självförtroendet och då dyker de där gamla och goda upp igen. Ta hand om er och ta hand om er nya situation och tack för en supertrevlig eftermiddag!

Kram till er båda!

Cicki sa...

Hannele: Visst är det härligt....:-)

Trebarnsmamman: Tack själv för fantastiskt trevliga timmar. Det var länge sedan jag hörde sambon prata så mycket. Han är ganska tyst annars med nya bekantskaper. Men nu stämde kemin för honom. Det här måste vi göra om.....:-)