torsdag 3 maj 2012

Säkerheten framför allt

Jag hittade en säkerhetsspärr på bilen idag.

Jag skulle hjälpa en väninna genom att hämta hennes systrar vid tåget. När jag ändå var ute och åkte så tänkte jag passa på att uträtta några småärenden. Bland annat skulle jag byta kolsyrepatron. När jag kom ut och ska starta bilen så är den tvärdöd!

Efter några försök får jag panik och ringer sambon och säger att jag står utanför Elgiganten och får inte igång bilen. Precis när jag sagt det får jag se att jag har drive-växeln i. Det går inte att starta bilen då. Jag hade stannat bilen, lagt i handbromsen och glömt att lägga i parkeringsläget.

Visst är det bra att man lär sig något nytt varje dag!

5 kommentarer:

FruViola sa...

Ngt som inte har med inlägget att göra,men budskapet måste fram!

Jag sprider viss avundsjuka i kvarteret med min nya lilamönstrade väska. Känns så bra! =)
Kramkram Viola

Mångmamma sa...

Charmigt.
Jag är precis lika förvirrad varje gång jag måste köra makens gamla automatväxlade Merca, istället för dieseltraktorn till manuellt växlad tjänsteVolvo.
Hittar reglagen efter en stund men är alltid lite extra på spänn!

Cicki sa...

Viola: Kul.....:-)

Du får väl säga till att de ska höra av sig och köpa en egen kasse att vara stolt över....:-)

Mångmamma: Det här är ju också en gammal merca med automat. Drygt 40 år med manuellt växlade bilar sätter sina spår.....:-)

Ingabritt - after work sa...

Under några år hade en av våra bilar automatlåda och jag alternerade mellan bilarna ibland. Fick på skarpen intala mig vilken bil jag satt i men försökte se det som positiv mental stimulering, ha ha.

Cicki sa...

Ingabritt: Jag måste nog öka antalet körtimmar så jag vänjer mig. Numera är det så enkelt att kliva in på passagerarsidan och låta någon annan köra. Fast jag tycker om att köra bil, så jag vet inte varför det blivit så. Bekvämlighet?