lördag 14 april 2012

HJÄLP

Jag jobbar med tre webläsare varje dag. Det gör jag för att jag har så mycket sidor uppe samtidigt. Allt som rör bloggen öppnar jag med Firefox. Idag har den kraschat och jag får inte igång den. Då öppnade jag upp de viktigaste sidorna i Google Crome istället.

Jag kom inte ihåg adressen till bloggen så jag googlade på Cicki Design. Till min förskräckelse upptäcker jag då att det finns någon annan som använder sig av det namnet. En person som gör smycken. Och hon heter inte ens Cicki utan presenterar sig som Tina.

Jag kan läsa mig till att hennes hemsida har funnits sedan 2011. Samt att det står längst ner på sidan att hon har copyright och alla rättigheter.

Jag har bloggat under det här namnet sedan 2007. Jag har haft min hemsida sedan 2008. Jag använde mig av namnet före 2007 eftersom jag sålde på Tradera tidigare. Jag har aldrig registrerat Cicki Design, helt enkelt för att jag inte haft råd att göra det. Jag hade funderat på att göra det om vi nu får klart med FK.

Vad händer nu. Jag tycker att hon har stulit mitt namn. Men har hon registrerat det så har hon ju laglig rätt till namnet. Innebär det då att jag kan bli tvingad att sluta använda det.

Det här känns inte bra alls!5 kommentarer:

anybody sa...

En del människor använder sig av copyright-begreppet lite slarvigt och blandar ihop det med upphovsmannarätt, så kontrollera först att hon verkligen har registrerat namnet.

Om det är så kan du alltid lägga till ett litet s. Cickis Design eller Cicki´s Design eller helt sonika vända på orden .. Design Cicki. Eller göra ett ord av det .. CickiDesign.

Det sista gillar jag persoligen bäst ;-)

Och så länge som ingen klagar så tycker jag du kan fortsätta som du gör .. det är inte säkert att hennes verksamhet håller året ut.

Charlotte sa...

Håller med ovanstående! Tycker sånt här är trist! Funderar ibland på hur och vad jag ska använda Ateljè Svartvitt till och på bästa sätt! Håller tummen för att allt löser sej. Men kolla henne först! Kram

Cicki sa...

Anybody: Jag hoppades att du skulle svara för jag vet att du kan sånt här.....:-)

Visst är det så att copyright används fel ibland. Det lärde jag mig när jag hade eget och hade en del föreläsningsmaterial som jag "copyrightade".

Jag såg att hon verkar uppdatera dåligt så det kanske inte är så seriöst. Jag ska kolla upp och registrera namnet så fort det här med FK blir klart. Jag har tänkt på det så länge.

Tack för ditt svar i alla fall. Det lugnar mig rätt mycket.

Charlotte: Du kanske också ska registrera Atelje Svartvitt. Nu när du börjar jobba kanske du får ekonomisk möjlighet till det.

Charlotte sa...

Cicki! Har du nån aning om vad det kostar!!! Å hur, vart man vänder sej... Tacksam för tips! Kram

Cicki sa...

Charlotte: Jag gjorde en snabbkoll nu så den kanske inte är helt korrekt. Men du ansöker hos Patent och Registreringsverket, PRV. Så mycket vet jag att det är korrekt. Vad jag fick fram så bör kostnaden vara 1500:- men här är jag inte helt säker.

Jag kollade nu och vad jag fick fram så har inte den andra människan registrerat Cicki design. Så där kan jag var lugn i alla fall. Lycka till.

Jag kollar mer någon annan dag när jag har bättre tid. Jag har som vanligt lyckas röra till det här hemma med bakning och sömnad och tygletande samtidigt. Så typiskt mig.