måndag 9 januari 2012

Inget hopplöst fall

Idag har jag varit och lämnat i symaskinen. Det var ett glatt besked. Det verkar inte bli så dyrt. Jo, runt tusenlappen men jag hade befarat betydligt mer. Så det är som ett tungt ok fallit ifrån mina axlar. Tack vare en god vän och bra reaförsäljning så har jag de pengarna säkrade. Det känns bra.

Jag var och hälsade på i en alldeles nyöppnad quiltbutik här i stan. Kul att vi fått en sådan. Hoppas det går bra för henne. Nu har vi en quilttidning som ges ut här och en quiltbutik. Vi kanske blir en riktig lapptäckesstad till slut.....:-) Idag fick hon sälja lite dragkedjor till mig som hon hade som premiärerbjudande. Sånt går alltid åt här.

Jag var även och beställde tid hos optikern. Nästa måndag ska jag dit. Jag är lite orolig för min syn för den har försämrats markant och väldigt plötsligt. Så vi får väl se vad de säger. Direkt Optik hade ett erbjudande om gratis synundersökning hela januari. Det gäller att utnyttja sådana erbjudanden.

Jag har fyllt på med mer reavaror, så kika gärna in.

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jäpp, rixskarpt är alldeles egensinnigt påhittat! :)
jag fixade mina nya glasögon hos Smarteyes, utan kostnad för synundersökning (vilket de brukar locka med), kostade första paret enkelslipade bågar 995 kr.
Andra 495 kr och lika mycket för det tredje paret om jag hade velat.
Nu nöjde jag mig med två par men jag misstänker att du kanske behöver progressiva glas (?) och deras enhetspris där ligger på 2995 kr.
En av poängerna med just Smarteyes är att de har samma pris på alla bågar!
Vet inte om ni har den kedjan hos er men det kan ju vara värt att kolla upp, även om jag vet att jag även haft Direktoptik som leverantör tidigare och vet att de också är bra och billiga!

Cicki sa...

Dottern brukar handla på Specsavers och de är ju också bra. Jag vet inte om vi har någon Smarteyes här. Jag ska kolla med DirektOptik först. De har ett erbjudande nu med tre par glasögon för samma som ett. Jag behöver ett par progressiva och kan jag då få två par läsglasögon för samma pris så är det toppen. Jag får se i nästa vecka vad de har för priser på bågar och glas.

Ingabritt - after work sa...

Glasögonshopping är inte det lättaste. Jag har alltid en obehaglig känsla av att jag betalar för mycket. Det är nog riktigt att kolla upp och jämföra priser. Hos Synsam har jag handlat förut och då la dom på det ena efter det andra och i slutändan kände jag inte igen det pris vi hade diskuterat. Mina senaste glasögon handlade jag för en billig peng i Thailand. Maken gjorde samma sak men han är inte alls nöjd.

Charlotte sa...

Usch, nya brillor! Det skulle jag också behöva, nålsögon som är såååå små! För att inte tala om solven och skeden i vävstolen! Men med en mager rehabpeng så går det inte för sej alls.... Får allt plira lite till jag! Grattis till beskedet om symaskinen! Kram

Lippe sa...

Vad skönt att maskinen gick att rädda!
Jag köpte glasögon på nätet.
Fick receptet av min optiker och skickade in det och fick för typ 350:- ett par glasögon i brevlådan!

Cicki sa...

Ingabritt: Synsam är ju svindyra så dit går jag inte. Jag får se hur det blir. Vill mest ha koll på hur illa det är. Så får jag se sedan hur jag gör. Just nu kör jag med tio-kronors-varianten från ÖB.

Ska plocka fram och fota tyger åt dig någon gång den här veckan.

Charlotte: Det är hemskt att det ska vara så dyrt så man inte ska ha råd att köpa glasögon. Det borde finnas någon form av högkostnadsskydd som på mediciner.

Lippe: Det var ju ett fantastiskt bra pris. Jag har också hört om folk som köpt på nätet och varit nöjda. Fick du hem och kollade på några bågar först eller?

Småländskan sa...

Underbart!! Ja, det att det inte blev så dyrt hos symaskinsdoktorn alltså.
Betr. glasögon, optiker... ja då ska jag som f.d. optikerfru bara vara tyst.*s*
Men en sak bara måste jag säga... att köpa glasögon på nätet eller på macken går bra så länge man inte behöver specialare!
Lycka till med allt goa Cicki!
Kram

Cicki sa...

Småländskan: Jag är så tacksam för din hjälp. Det underlättar jättemycket.

Jag vet att man ska köpa riktiga glasögon hos optikern. Jag ska kolla priser och bågar när jag är dit nästa måndag. De erbjöd tre glasögon för samma pris som ett. Jag skulle behöva ett par progressiva och två par läsglasögon. Det vore perfekt.