fredag 11 november 2011

Läkarkoll

Idag har jag varit på vårdcentralen. Min sköldkörtelmedicinering är fortfarande inte riktigt inställd, så jag skulle ta prover för det. När jag ändå skulle dit, begärde jag även en läkartid.

Vi hade ett ganska lustigt samtal. Jag talade om hur bra jag egentligen mår. Läkaren kollade hjärta, lungor, blodtryck och puls. Och konstaterade att jag mår väldigt bra. Vilken tur att vi var överens om det.

Det jag var lite bekymrad över är att jag har sådant sömnbehov. Jag kan sova upp till tio timmar. Jag skulle förmodligen kunna sova mer, men det tillåter jag mig inte att göra. Jag vill ju ha några vakna timmar i alla fall. Jag är pigg när jag väl har vaknat. Doktor Fredriks kommentar var att han blev nästan avundsjuk på mig. Han ville också sova så mycket. Efter att diskuterat min CPA-behandling och han kollat alla värden så kom vi fram till att det kanske är så att jag numera är i ett stadie i livet där jag behöver sova mycket. Mitt tidigare sömnliv har ju varit väldigt dåligt. I hela mitt vuxna liv har jag tidvis inte haft tid att sova ordentligt, i andra stadier har jag inte kunnat sova på grund av värk och andra problem. Så jag har kanske ett uppdämt sömnbehov.

Doktorn avslutade vår träff med att säga: "Koppla av, sov och njut! Det tycker jag var ett bra råd.

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Håller helt med om att det var ett gott råd.
Annars var min första tanke - lågt Hb.
Jag brukar bli komatrött när mitt järnvärde sjunker - då är det dags för en intensivkur med Blutsaft, persilja på längden och tvären, spenat, tomatsåser kokta i järngryta och i värsta fall - ett pillerknaprande av Niferex!

Cicki sa...

Jag vet inte om de tar Hb också på de proverna jag lämnat. Det diskuterade vi inte ens. Jag har inte haft dåliga järnvärden tidigare, så jag vet inte. Här lagas det ständigt mat i järngryta och järnpanna. Persilja och tomater förekommer ofta i maten så jag tycker att jag borde få i mig rätt skapligt. Annars vågar jag inte knapra något utan läkarråd eftersom jag äter så mycket medikamenter. Jag är lite rädd för att blanda in något som jag inte vet hur det lirar med mina andra mediciner.

Småländskan sa...

Vettig doktor!
Sov gott och länge...

Cicki sa...

Småländskan: Fast jag måste ju sy ibland också.....:-)