måndag 4 april 2011

Sommargardiner

Jag fick ju två lådor med en massa gardiner från pappa för några veckor sedan. Där fanns mycket smått och gått. Tanken var att jag skulle kunna ha gardinerna att sy av. Några gardiner var jag ändå tvungen att rädda åt oss själva. De här gardinerna blev jag så förtjust i. Det är ett underbart tyg, när det gäller färger, mönster och kvalitet. De var för korta så jag hade svårt att tänka vart de skulle sitta. Då hade jag inte en tanke på köket, eftersom det är ett brokadtyg. Men varför inte? Det blev helt perfekt i vårt kök när jag hade förlängt dem.Färgerna stämmer med våra tapeter och skåpluckor.

Om någon undrar varför jag "boat" in oss så, när det blir sommar och solljus. Det är helt enkelt så att solen ligger på i köksfönstret mest hela dagen. Det blir oerhört varmt och obehagligt i köket då. Andra somrar har vi varit tvungna att leva med neddragna persienner. Det gillar jag inte, så jag tänkte att det kanske blir bättre med fina gardiner som täcker istället.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Nu har också vi sommarsol som värmer vårt matrum på morgnarna och ska halva familjen slippa sitta med solglasögon på sig inne, har jag frankt sytt ihop linnehandukar två och två och hängt upp med klämkrokar på gardinspiral.
Vintertid räcker det gott med korta spetskappor.
Persienner ogillas, även om de är praktiska.
Fint tyg också!

Cicki sa...

Mångmamma: Sol i all ära men att ha den i ögonen när man ska äta är inte kul. Gardinerna blev bättre än jag trodde, faktiskt.

engelsson sa...

Men vilka charmiga gardiner..ombonat o vårfräscht på en o samma gång..det där gjorde du kanonbra.. Gillar även er lampa som hänger över bordet. Starkt solsken in i rummet e inte kul..här hittar den oss på morgonen..men i sovrummet e det ju lättare att dra för..

Så tråkigt att din värk har ökat igen...man blir så nere när det händer..speciellt om den varit hanterbar ett tag.. Själv har jag knappt orkat hålla nästippen ovan tillvaron idag..blev helt golvad av FK besöket..hur positivt det än var så snodde den all min energi

Jag skickar en kram o hoppas din värk lättar..