söndag 3 april 2011

Filmtips

Ikväll har jag sett en film som startade det stora tåreflödet. Den sändes på ettan och heter Temple Grandin. Det är en verklighetsskildring om Temple som är autistisk. Trots sina svårigheter så tar hon sig fram i livet, tack vare mycket stöd ifrån sin familj och en lärare som tar sig an henne. Hon utbildar sig inom djurskötsel och studerar djurens beteende. Genom sina studier och sin envishet förändrar hon bland annat hur man tar hand om slaktdjur på ett mer humant sätt. Idag reser hon runt och föreläser om autism och djurskötsel.

Jag formligen älskade meningen när hon sa att hon är annorlunda, men inte sämre. Det är så det är med dem som har någon form av funktionshinder. Det är så min son är. Han är annorlunda, men inte sämre!

Om den går i repris, eller om ni vid något annat tillfälle stöter på filmen, så se den. Men ha gärna en handduk i beredskap att torka alla tårarna med. Det är mest glädjetårar över att det kan bli så bra ibland, om man bara får en chans att visa vem man är.

5 kommentarer:

Maja sa...

Då valde vi fel kanal... fast jag somnade i soffan så det gjorde väl inget.
Ska titta om man ser den på nätet så får det bli morgondagens film.

Cicki sa...

Maja: Jag har inte kollat men det kanske går att se den på SVT Play.

engelsson sa...

Jag såg den..satt som klistrad..vilken fantastisk levnadsskildring..kollade upp henne sen på nätet..fascinerande..Ja den där nattbilden var lite kuslig..tittade ut där mitt i natten o det var så häftigt dis att jag var tvungen o ta en bild..

Cicki sa...

Engelsson: Jag tänkte inte på att läsa om henne på näten. Det måste jag göra.

engelsson sa...

Den går att se på Svt-play