måndag 14 februari 2011

Min roliga son

Jag hade tidigare inte berättat för min son om den tysta hjärtinfarkten. Jag kände att jag ville göra det när vi var öga mot öga, så att säga. Han har svårt att hantera känslor, så därför ville jag vara nära om det behövdes.

Så lördagkvällen blev en lämplig stund att ta upp detta lite allvarliga ämne. Döm om min förvåning var när hans kommentar blev: "Har du tänkt på hur du vill ha det? Har du anmält dig till donationsregistret och skrivit i Vita arkivet?"

Jag blev lite ställd, men berättade att jag sedan länge varit anmäld till donationsregistret. Jag berättade även att jag vill bli bränd. Hur de sedan gör med resterna lägger jag mig inte i. Då är jag ju inte med längre.

Det kanske låter konstigt för någon som inte är van vid min sons reaktioner. Men så här fungerar han......:-) Lite praktiskt tänk för att slippa känna efter. Det är hans sätt att säga att han älskar sin mamma.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen, men vad bra att ni fick prata genom detta. Han vill ju gärna göra det rätt för dig, när det skulle behövas. Fin son du har!

Nica sa...

Skönt att ni pratade. Och vad klok han är ändå. Och någonstans är det rätt skönt att få fokusera på det praktiska (om man kanske inte alltid orkar ta i det mentala)
Sköt om dig!

Mångmamma sa...

Säger som Nica, skönt med en "handlingens son", även om döden som begrepp rent generellt sett är väldigt konstigt och tabubelagt i vår tid och del av världen.

Cicki sa...

Ela: Vi har en väldigt speciell känsla mellan oss. Han är fin....:-)

Nica: Det är synd att man inte vågar prata om sådant här. En dag kan det bli verklighet och då är det bra att man talat om hur man vill ha det.

Mångmamma: Visst är det knepigt att man inte ska våga prata om sånt här. Farmor berättade precis hur hon ville ha det och det var kanonbra att veta när den dagen kom.

Anonym sa...

Tur att du har en så praktisk son! :-)
Min farmor hade planerat sin begravning i detalj, vilka psalmer som skulle sjungas osv. Lätt för de anhöriga att ordna med begravningen!

Christina sa...

Ja, jag tycker också att det lät befriande praktiskt. Ömsint också.

Cicki sa...

Annika: Så gjorde min farmor också.

Christina: Han är fantastiskt omtänksam och gullig.

Viola sa...

Så skönt att få säga vad man tänker...så gör ju min son=) Livet blir ju inte så tillknäppt när man har turen att få umgås med dessa underbara och utvalda personer. Även om man blir lite ställd...

Kram på dig / Lillaviola

Cina sa...

Vad mysigt att läsa om er trevliga, härlig helg! Roligt!
Din sons reaktion känner jag väl igen! Praktiskt och strukturerat, då fungerar det bäst! Och visst är det så de älskar oss. Praktiskt och alldeles på ett eget sätt ;)!
Kram!

Cicki sa...

Viola: Det är verkligen raka puckar som gäller....:-)

Cina: Praktiskt och strukturerat är bra för de flesta, inkl mig själv. Sonen och jag har en alldeles speciell relation. Vet inte hur jag ska förklara. Men du fattar säkert som har lika fantastisk son....:-)

Cina sa...

Jag fattar precis! :) Idag har han lett med hela ansiktet idag för att han fått födelsedagshälsningar via bloggen. Det tyckte han var "fett kul", hälsar och tackar! ;)