torsdag 2 december 2010

Julklappstips

Här har jag lekt med tre olika tyger som jag varierat på olika sätt. De tyger jag använt är ett återanvänt kraftigt bomullstyg med blomknoppar på. Det enfärgade svarta och det enfärgade röda tyget är nya bomullstyger.

Det här är en sk schlepbag, slängväska helt enkelt.







Invändigt har den en dubbelficka, där den ena fickan har blixtlås. Det är även två enkla stora fickor och en mobilficka plus ett avtagbart band med en karbinhake för nyckelknippan eller liknande.






Nästa sak är ett stickfodral.






Det har fickor både för långa och korta stickor och lite annat smått och gott.










En lite mindre kasse med handtag som man kan både bära i handen och på axeln.










Invändigt är det en dubbelficka, en enkel ficka och en mobilficka. Även här finns ett löstagbart band med karbinhake.








Sista saken jag gjort just nu är en liten sminkväska.









Tyvärr har jag inte kunnat lägga upp sakerna på min hemsida ännu eftersom min Explorer inte fungerar för närvarande och hemsida funkar bara i IE. Förhoppningsvis ska det funka innan kvällen. Är det någon som vill ha mer uppgifter redan nu så går det bra att maila mig.

14 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Superfina grejer!!!!!!!

Polargrevinnan sa...

Jag har just varit inne på din hemsida och tittat. Vad duktig du är som kan sy så fina saker. Jag har bara lite svårt att köpa saker som jag inte sett i verkligheten.
Men nån gång ska vara den första.
Jag återkommer.
Det du skrev om pedanteri, känner jag igen. Jag har en kristallkrona som nog är lite dammig. 3 år sedan den tvättades - i mitt andra liv var det ingen jul om inte lampan gnistrade och det var min skyldighet att se till gjore det.
Trivs nu, vi har inte några fordringar på varandra. Idag har vi städat tillsammans. Det var nödvändigt och nu är det fint.
(dock inte lampan). Det här med att vara lat, allt är vad man prioriterar.
Ktam Viola

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag blev extremt nöjd själv, särskilt med den stora kassen. Jag tror jag ska göra en eller två brödkorgar också. Det är ett supersnyggt tyg, det med blommorna på.

Viola: Vilken tur att vi blivit stora och förståndiga och skaffat oss snällare gubbar.....:-)

Om du handlar något och inte är nöjd så lovar jag dig att vi löser det på ett eller annat sätt. Annars kan du ju ta en sväng åt det här hållet.....:-)

Mångmamma sa...

Sv; K.R.A.M!
Dessutom är den "lilla" väskan paxad!
Den och några miljökassar ligger och skvalpar som en beställning på din mail!

Cicki sa...

Mångmamma: Yes, den är din nu.

Spader Madame sa...

Superfina. Färgerna och tyget i sig! Puss på dig!

KB sa...

Snygga färger du har valt. Du är verkligen flitig. Själv har jag tvingats pausat lite i syeriet, har blivit sjuk, totalt igenkorkade luftrör plus att jag helt har tappat talförmågan. Jag halvligger i soffan och stickar istället. Julen närmar sig ju med stormsteg... I år blir det endast klappar till barnbarnen.

Jag blev så glad nyss, J ringde och sa han han fixar hämtmat när han slutar jobbet. Det blev jag tacksam för, skulle inte orka stå och laga mat just nu.Ha det bra!

KB

Maja sa...

Superfin... och praktisk!

Cicki sa...

Spader: Visst är det. Yttertyget är gardiner jag fått av dottern. Hade tänkt sätta upp dem i vardagsrummet men de var för korta så de hamnade i tyglådan istället. Jag ska nog göra några brödkorgar också.

KB: Jag ska bara sy ett stickfodral och några brödkorgar till. Sedan ska jag sy lite till världens vackraste lilla tjej.

M har också varit hängig länge. Säkert i en månad, men det bryter liksom inte ut. Han är trött, lite snorig, får rejäla hostattacker ibland. Men inte mer än det.

Krya på dig, så du blir pigg till jul. God hämtmat är aldrig fel. Tyvärr är det inget som ekonomin tillåter här hemma, annars skulle jag gärna vilja ha det någon gång då och då. Kram

Cicki sa...

Maja: Tack.....:-)

Trebarnsmamman.se sa...

Jag förstår att du är supernöjd med den stora kassen. Jag är alldeles kär i den...men jag kan inte köpa den, det bara går inte :(

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag skulle själv vilja ha den, men jag har ju hur mycket kassar som helst. Jag kan ju inte bara lägga på hög det jag själv älskar.....:-)

KB sa...

Precis som du beskriver hur M har varit i en månad, är identiskt med hur jag har mått,lika länge, det har bara "kokt" men i torsdags kväll pyste det över! Hoppas han slipper den hostan jag har nu,för den tar musten ur en. Vår stackars fyrbente gossen är livrädd när jag får ett hostanfall.Som väl är hittade jag en flaska Mollicpect längst in i skafferiet, den ordnade nattsömnen.

Märkligt egentligen, att både du och jag har begåvats med världens vackraste tjejer!

Kram
KB

Cicki sa...

KB: Hoppas det bryter ut på M också så han får bli pigg. Nu är det några hektiska veckor där vi ska vara både här och där. Läkare hit och dit och en massa annat. Det värsta är att han hostar på nätterna så han får inte sova. Jag sover däremot som en stock nu sedan jag fick nya masken. Den har gjort underverk.

Knepigt det där med världens vackraste. Det är nog ett mormors/farmors-syndrom.....:-)