måndag 25 oktober 2010

Sötlimpa

Jag brukar få recept från en bakblogg. Idag har jag bakat en limpa av ett recept därifrån. Jag rekommenderar den varmt. Vansinnigt god och väldigt lättbakad.

Sötlimpa

En söt limpa, påminner en del om den sötlimpan man köper i livsmedelsbutiken.

sotlimpa Sötlimpa

Tillagning av sötlimpa

  • Ta en skål och smula jästen i den.
  • Häll på en del av det fingervarma vattnet och rör ut jästen med det. Häll sedan på resten av vattnet, farinsockret och vispade ägg.
  • Tillsätt mjöl och arbeta degen. Låt jäsa ca 30 minuter.
  • Arbeta degen igen och lägg på mjökat bakbord. Dela i 3 och rulla varje del till slät längd och lägg på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek.
  • Grädda limpan i ca 35 minuter på 175 C.

Ingredienser till sötlimpa
3 st limpor.

  • 50 gram jäst
  • 5 dl vatten (37C)
  • 100 gram brun farin
  • 2 st små ägg
  • 1,5 l rågsikt

5 kommentarer:

Christina sa...

Lite 'skrikigt' hö hö, men vilken fin brödbild!
Du är verkligen fena på att baka bröd.

Cicki sa...

Christina: Jag är lika förvånad varje gång. Jag som avskydde att baka när barnen var små finner sånt nöje i det numera. Helknäppt....:-)

Christina sa...

Fast det kanske inte var så konstigt, du hade ju fullt upp med ungarna - nu bakar du ju av lust :-)

Maja sa...

Ett recept värt att testa! Ser GOTT ut!

Cicki sa...

Christina: Ja, det var ju kvällarna som gällde, när man egentligen ville slappa.

Maja: Jag rekommenderar det. Det var hur enkelt och gott som helst. Nästa gång ska jag testa och byta ut 2-3 dl rågsikt mot havregryn. Tror att det kan bli en hit.