fredag 8 oktober 2010

Bäst före-datum

Undrar om det är så att "bäst före-datum" går ut när man fyller sextio. Nu verkar allt komma på en gång. Idag ringde tant doktorn och berättade att kolesterolet var lite för högt och att sköldkörtelprovet inte var helt OK. Problemet med sköldkörteln kan ju vara en förklaring till min enorma trötthet. Hon skulle kontakta en specialist för att höra hur vi går vidare. Hon ringer igen i nästa vecka. Nu när alla prover är klara ska hon även skicka remissen till kardiologen.

Hur som helst så känner jag mig väldigt väl omhändertagen. Synd att hon är ST-läkare. Jag skulle gärna vilja gå kvar hos henne. Ska nog kosta på mig gåstavar och ta i tu med det där med promenader.

Det är bara skrutt med gamla kärringar!

2 kommentarer:

Christina sa...

Det där med sköldkörteln kan verkligen ställa till problem. En vän till mig hade fel värden och hade ett elände innan hon fick rätt diagnos och rätt balans på medicinen.
Det vore ju kanon om du slapp den där enorma tröttheten...

Cicki sa...

Christina: Jag har förstått nu hur den kan ställa till det. Min väninna U har i många år försökt få sjukvården att kolla upp hennes sköldkörtel mer noggrant än vad som skett. Hon är gammal sjuksyster och kan ju en del om sånt här. För några månader sedan såg hon en annons om privat sjukvård. Man hade listat ett antal symptom där som stämde nästan perfekt på alla hennes problem. Så hon vände sig dit. Ja, det var ju stora svårigheter med produktionen av cortisol. Nu har hon fått annan medicin och hon mår bättre än någonsin. Helt plötsligt är hennes fibrodiagnos ifrågasatt. Det har kanske varit sköldkörteln hela tiden. Hade man förstått det tidigare kanske hon kunnat vara kvar i arbetslivet mycket längre. Vilket hon själv hade önskat.

Oj vilket långt svar det blev. Ja, tröttheten är jobbig att hantera.