onsdag 15 september 2010

I´m back

Äntligen. Det har varit åtta långa dagar utan min egen dator, men nu är jag här igen. Det var något riktigt generalknas med datorn. Sambon vet fortfarande inte vad som hänt, men teorin är att jag fått in något skumt som tuggat i sig några filer. Fast vi använder både livrem och hängslen som säkerhet och jag är jätteförsiktig med vad jag hämtar.

Datagurun har felsökt, ominstallerat, felsökt igen, testat moderkort och grafikkort, felsökt igen. Ingenting har hjälp. Till slut så fick det bli en formatering och det är nu gjort. Allt verkar fungera som det ska. Håll tummarna. Allt är inte heller återinstallerat, men det ska inte vara några problem.

Jag har inte varit helt isolerad eftersom jag haft tillgång till andra datorer. Men det har begränsat min tid så jag har enbart kollat mail och varit inne på Facebook för att hålla mig uppdaterad till en viss gräns. Abstinensen har inte varit så svårt, trots allt.

Nu har jag ca 500 olästa blogginlägg. Det mesta kommer jag att radera, vissa saker blir skumläst och några få utvalda kommer jag att ägna lite mer uppmärksamhet. Allt bara för att komma ifatt.

Jag har även annat på gång som kommer att begränsa mig de närmaste dagarna. Sambon fyller nämligen femtio år imorgon och det vankas kalas på lördag. Så jag bakar och städar och planerar för den festen. I nästa vecka är jag tillbaka på vanligt sätt.

Jag ska avslöja lite om vad man gör när man är datorlös. Man städar nästan inte ett dugg mer än vanligt. Däremot har jag sytt mer än vanligt, jag har ringt lite samtal som borde ringts för länge sedan, Jag har pysslat lite med blommor och gjort höst på balkongen, jag har läst mer än vanligt och framför allt har jag kommit i säng tidigare på kvällen. Ett ganska skönt datoruppehåll med andra ord.

12 kommentarer:

Le Loup sa...

Skönt att du är tillbaka :)

Viola sa...

Hej! Skönt att ha dig tillbaka...hoppas bara att du inte kör slut på dig inför kalaset. Ta väl hand om dig. Och så vårda gubben också,han kan ju det där med datorer;-)

Kram Lillaviola

Anonym sa...

Man kan ju bli galen när datorer krånglar och man inte vet vad som är fel. Man är beroende av datorn, så är det bara. Men visst kan det ju vara skönt med en liten datorpaus också :-). Trevligt att du är tillbaka i alla fall! Och hälsa grattis till sambon!

madde sa...

ska du inte va me i min tävling?=)

Camilla sa...

Välkommen tillbaka!
Ja, det gäller att begränsa sin datortid så att man hinner med något annat också. Det är lätt att fastna framför datorn timme efter timme.

Christina sa...

Hurra för lite datordöd ibland ( säger hon vars dator funkar)!

Cicki sa...

Shirouz: Nu är ordningen återställd....:-)

Viola: Härligt att vara efterlängtad. Jag tar det så lugnt. Du skulle sett hur jag fuskdammade med dammvippa idag....:-)

Annika: Det blir väldigt tydligt hur beroende man är. Och vad mycket man har som är kopplat till datorn. Ta bara detta med banken t ex. Eller bokningar eller recept eller allt annat som åtminstone vi sköter via datorn. Jag ska hälsa till honom. Morgondagen, dvs födelsedagen ska vi tillbringa på Huddinges smärtmottagning. Det blir ett jäkla firande där.....:-)

Madde: Jag har inte hunnit läst ett blogginlägg än. Inte ens dina....:-)

Camilla: Det är rätt nyttigt med datorfri tid ibland. Jag ska nog vara mer noggrann med det i fortsättningen.

Christina: Ha ha, din tid kommer också......:-)

Madde sa...

Hehe Jag utmanar dig att vara med i tävlingen iaf=) Du har väl fullt upp nu fram till lördag! Melinar längtar nog=) Kram

engelsson sa...

Skönt o hitta dig aktiv igen..ja alltså på bloggen..förövrigt verkar du hållt dig sysselsatt.. Ta nu inte i för mycket inför kalaset så du får ont..varm kram

Cicki sa...

Engelsson: Det är så härligt att höra att man varit efterlängtad....:-) Jag lovar att jag tar det väldigt lugnt. Det får bli som det blir, helt enkelt.

Spader Madame sa...

Härligt att du är här igen! KRAM!

Cicki sa...

Spader: Det är härligt att vara tillbaka.