tisdag 21 september 2010

Goda grannar

Vi har fler goda grannar än Anna. En av dem städar på landets största bokförlag. De har en personalförmån som jag gillar. De lägger ut böcker som personalen får plocka av. Grannfrun vet att jag gillar att läsa så hon brukar plocka åt mig ibland. Idag kom hon med en full Ikeakasse. Det var den ena pärlan efter den andra. Vad sägs om Johan Teorin, Ann Cleeves, Elisabeth Georges, Håkan Nesser, Helene Tursten m fl. Diamanten bland pärlorna en bok om att sy väskor. En hel hög med trevliga kokböcker fanns också med. Paolo Robertos bok om sina fastrars mat, en bok om soppor, en om pasta, en om choklad och en hel del annat smått och gott.
Jag säger bara en sak, jag är lyckligt lottad med sådana underbara grannar.

11 kommentarer:

Moster Ma sa...

Beacause You´r worth it!

Lillaviola sa...

Kan nog vara lite ringar på vattnet)))))((((( Om du är underbar så kan ju grannarna bli det samma=)

Grattis till din bokhög! kram

Daniel sa...

Det kallar jag goda grannar!

Cicki sa...

Moster: Tror du att det är så....:-)

Viola: Det ligger väl något i ordspråket att man ska bemöta andra som man själv vill bli bemött.....:-)

Daniel: Visst är det. Den goda grannsämjan kändes redan när vi höll på att flytta in. Ändå är det ca 60 familjer i vår portuppgång. Fast jag känner ju bara några få. Men de är bra.....:-)

Anonym sa...

Nej men vet du, nu blir jag otroligt avundsjuk - jag vill också ha en granne som städar på bokförlag och plockar hem böcker åt mej!!! :-) Massa bra deckare du fick hem där minsann! Åh, vilken lyckans ost du är som har såna fina grannar! (inget större fel på mina grannar heller, men ingen av dem jobbar på bokförlag *mutter mutter*).

Mångmamma sa...

Vilket flyt du verkar ha med grannar.
Och som svar; från min sida var mitt inlägg både ett försvar för olikheter, som en (tyvärr) känga åt slöfockar jag har svårt för!

Cicki sa...

Annika: Synd du bor så långt bort. Annars hade du ju kunnat få överta de efter mig.

Mångmamma: Tur man har flyt på nåt här i livet i alla fall....:-)

engelsson sa...

Woww..sådana underbara människor det ändå finns..vad glad jag blir o läsa sånt.. Tänk en sån gåva.-som kommer o räcka så länge..ja för alltid egentligen..för böcker kan man ju läsa många ggr..kram o ha en bra dag

Cicki sa...

Engelsson: Visst är det fantastiskt att det finns så underbara människor. De finns där ute. Det gäller bara att hitta dem.

Spader Madame sa...

Trycker på gillaknappen för alla dina inlägg. Bästa Cicki, du är såå värd!

Cicki sa...

Spader: Du är också värd en massa gott. Som ett Ess t ex.