lördag 5 september 2009

Produktutveckling

När vi var på Ikea i vintras så förälskade jag mig i detta tyget. Köpte en bit och lovade mig själv att jag skulle sy något eget av det. Eftersom jag är väldigt förtjust i modellen schlepbag/slängväska så fick det bli en sådan.

Jag har även funderat på att göra en ytterligare variant av denna slängväska så det passar ju utmärkt att testa det på min egen väska.






Eftersom det är min väska så måste den naturligvis innehålla massor med fickor. Funderar även på att sy en liten väska att ha i till småsaker eller/ och ett glasögonfodral länkat med en snodd så man lätt hittar det.





Nu kommer vi till produktutvecklingen. Jag har sytt ett extra foder eller vad jag ska kalla det för. Man kan alltså dra upp det och förstora väskan på det viset. Jag började med att fundera på att jag ville kunna stänga väskan på ett bra sätt utan att förstöra utrymmet. Sedan kom jag på att jag någonstans har sett en väska där man kunde dra upp tyg och förstora väskan på detta vis. Så här blev min modell.






När man inte behöver "förstoringstyget" så viker man bara ner kanterna och har en normalstor kasse. Nackdelen är att det är svårt att komma åt fickorna då. Men jag vet inte (ännu) hur jag ska lösa det.

Vad ska jag då ha denna väska till? Jag vet inte. Kanske bara titta på den och njuta av tyget och att det är MIN väska......:-)

Jag tror den kommer att komma till bra användning när vi ska resa någonstans. När vi t ex åker till Sundsvall så blir det alltid en massa småkassar, på slutet, som innehåller extra skor och necessärer. Då tror jag denna bag blir toppen att använda till sånt.

Är det någon som känner att h*n vill ha en sådan här bag så går det bra att beställa. Jag tror inte jag i nuläget lägger in den i det ordinarie sortimentet.

11 kommentarer:

Kesu sa...

Hörru du, det där var himla fiffigt. Jag beställer gärna en!

Cicki sa...

Kesu: Kul....:-)

Om du mailar mig på cickidesign@gmail.com så kan jag skicka över lite bilder på olika tyger att välja på. Du kan ju skriva också om du har några favoritfärger eller andra önskemål.

Christina sa...

Så finurlig du är :)

Kesu: du kommer inte att ångra dig, jag älskar min Cickiväska! Modellen i sig, alla fickorna och den smarta lösningen med nyckelhållaren!

Cicki sa...

Christina: Kul att du är så förtjust i din väska. Det här är ju samma modell som din fast med extra tyg. Jag älskar också den här modellen.

KB sa...

Mycket smart ide. Och jösses vilken snygg väska. Du är omöjlig på att hitta nya modeller. Själv håller jag på med min dockklädeskollektion, puh vilket långt ord, den framskrider sakta men säkert. Deadline är på torsdag.

KB

Cicki sa...

KB: Du skulle bara se mig när jag är på stan och glor på folks väskor för att hitta idéer.....:-) Det här är ju det mönstret du fick på länk. Jag har bara lagt till en bit extra tyg för att få till det.

Dockkläder är för pilligt för mig. Jag har inte det tålamodet. Men småtöserna lär säkert bli glada.

KB sa...

Jag har också kommit på mig själv med att kolla folks väskor. Även lusläser jag tidningar där det finns bilder på väskor,men.., jag tycker nog det är roligare att sy dockkläder ändå... Ska faktiskt sy en liten väska till dockan också.

Lisette sa...

Så finurliog du är och vilka härliga väskor med alla finesser. Jag måste känna in kläder och annat inför hösten men sedan återkommer jag gärna. Jag håller mig upådaterad på dina grejer. Du är verkligen mycket proffsig!

Cicki sa...

KB: Jag klipper ur bilder ur tidningar och reklamblad och sparar i en pärm....:-)

Lisette: Nu växer jag flera centimeter över ditt beröm. Håll dig uppdaterad tills du hittar något du vill ha....:-)

Anna Munkhammar sa...

Fickor kan man knappt få för många av. Jag blir galen på det oändliga hanväsk-djupet...

Cicki sa...

Anna: Välkommen hit. Jag älskar stora och generösa väskor och då är ju mycket fickor nästan ett måste. Håller med om att man kan bli tokig när man står där och rotar på och allt ligger underst....:-)