torsdag 3 september 2009

Hoppas, hoppas

Hoppas regnet slutar snart eftersom jag och en väninna tänkt oss till svampskogen imorgon. Att gå i skogen när det regnar är ingen hit. Då hjälper inte ens vettiga kläder.

9 kommentarer:

KB sa...

På tal om regn. Igår fick vi vårt önskade regn. Det blev väl kanske lite väl uppfyllda önskningar, ca 41mm på ca 14 timmar. Hos oss behövs det,men... lite väl häftigt ändå. Jag har aldrig förut kört bil i sådant slagregn, det var nästan kusligt.

Hoppas ni hittar mycket svamp. Har trattkantarellerna börjat komma "på riktigt" ännu? Och se upp för fästingarna, de små liven kan som bekant ställa till det ordentligt..!

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Få inte en chock nu att jag är vaken så här tidigt....:-)

Vi har ställt in. Det vräker ner här just nu. Vi avvaktar och ser hur det ser ut på måndag.

Sånt slagregn är inte att leka med, vattenplaning och dålig sikt. Var med en gång utanför Västerås när det regnade så vi var tvungen att stanna och avvakta. Det gick inte att köra i det slagregnet. Kram

Mie sa...

Håller tummarna att du är i svampskogen nu... utan regn!

Le Loup sa...

Jag begriper mig ju inte på svamp, i matväg menar jag. Men håller tummarna att svamparna står kvar tills ni kommer ut. :)

Cicki sa...

Mie och Shirouz: Vi ställde in för regnet vräkte ner här kl 9. Nu är det uppehåll men det är ändå inte skönt att gå i skogen om det dräller väta från träden.

Vi ska försöka komma iväg på måndag istället.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Och svampen är våt och klibbig, blir ingen bra kvalite att ta rätt på. Den bör vara torr när man plockar den. Hoppas att inte alla helglediga varit ute i skogen så att det finns något kvar åt er. Fast det finns väl dem som tror att det är slut på svamp och bär för säsongen

Cicki sa...

Biggan: Det har du ju rätt i att blöt svamp inte blir bra. Jag har ett ställe dit inte många hittar så jag hoppas det finns där om inte annat.

engelsson sa...

Så synd att ni inte kom iväg till skogen..hoppas det lättar snart..här har det regnat hela dagen så vi har mest hållit oss inomhus..men lite bilder har jag hunnit ta i alla fall..

Cicki sa...

Engelsson: Det hinner gå fler tåg men jag älskar skogen på hösten och kan vara ute hur mycket som helst. Var in till dig och kollade på dina vackra bilder. Det är såååå vackert däruppe. Har aldrig varit så långt norrut. Arjeplog är det längsta jag norrut jag varit eller är Luleå högre upp. Har varit där också. Se vilken dålig norrlänning jag är som inte ens vet om Arjeplog eller Luleå ligger högst upp. Geografi är inte min grej, kan jag ju säga.....:-)