söndag 8 mars 2009

Heja Caroline

Vi brukar inte börja att titta på Melodifestivalen förrän det är Andra chansen. Så ikväll var det debut för vår del. Vissa låtar har man visserligen redan hört på radion, men inte alla.

Jag är en gammal övervintrad hippie med blues i blodådrorna. Är man en sån så gillar man bland annat Janis Joplin. Kan man då annat än gilla vårt svenska svar på denna superstar. Naturligvis menar jag Caroline av Ugglas. Hon är en rekarnation av Janis i sin röst, i sina rörelser och i sin musik. Vilken skön tjej. Hon verkar dessutom supertrevlig. Jag är väldigt glad att hon gick vidare. Jag har inte hört bidragen som gått direkt till final, men redan nu kan jag säga att jag hoppas verkligen Caroline vinner. Hennes framförande och låt är stark, den är naken och rak. Den går rakt in i hjärtat för vem har inte någonsin känt den smärtan Caroline sjunger om. Go girl!

16 kommentarer:

Hilda sa...

Å jag håller med Cícki. Det är faktiskt det ENDA bidraget och artisten som verkligen berört mig. Jag hurrade högt när hon gick vidare och då är jag ändå egentligen totalt ointresserad av melodifestivalen. Heja Caroline! :)

Moster Ma sa...

Det tog några gånger, men sen klev hon" rakt in i hjärtat"

Klimakteriehäxan sa...

Jag hejar också på CaU, fast jag inte sett på Melo! men det är en häftig brud, hennes skiva med Joplin på svenska är jättebra!

Junebacken sa...

Jag gillar egentligen inte Caroline af Ugglas som artist, jag brukar allmänt ha lite svårt för hennes stil och hennes låtar. Gårdagens andra chansen var premiär för mig också den här gången och dottern hade redan talat om för mig att på af Ugglas kan man inte rösta!! Hon har beskrivit låten för mig och jag var liksom redan inställd på att jag inte skulle gilla den. När hon så började med sitt "snälla snälla" så tänkte jag "vad är det här, ska hon sjunga så låten igenom".. Men jag kunde inte låta bli att gilla den! Den var stark och ren, jag gillar låtar utan stark musikackompanjemang och den här kändes ren och.. rätt! Så jag var tvungen att göra dottern besviken - jag har helt enkelt ingen musiksmak.. =)

Cicki sa...

Hilda: Ja, den berör mycket. Det känns verkligen som att det är sin egen smärta hon sjunger ut.

Moster Ma: Välkommen hit. Jag tror det är första gången jag ser dig. Caroline klev rakt in i mitt hjärta första gången jag hörde henne för att antal år sedan.

K-häxan: Jag har tänkt skaffa den skivan så länge. Det är nog dags nu.

June: Vi gör våra barn väldigt besvikna med vår musiksmak, vår klädsmak och vårt pinsamma uppförande emellan åt. Men det brukar jämna ut sig när de själv blir lite äldre....:-)

Christina sa...

Jag gillar också Caroline af Ugglas bäst och ringde på hennes låt. Heja!

Cicki sa...

Christina: Hon är verkligen bra.

Spader Madame sa...

Jag tycker fortfarande att låten är helknasig, men jag gillar verkligen Caroline...

Apropå det så mötte jag henne i dörren på det lokala thai-haket hos Mamma -hon bor också i närheten. Hela tjejen strålar och man säger automatiskt hej -och får ett hej tillbaka! En störtskön brud -kanske växer låten, har inte hört den så många gånger, men jag unnar henne framgång.

Cicki sa...

Spader: Så Spader frotterar sig med kändisar när hon är i storstan. Fast jag trodde Caroline bodde på landet med sina hästar. Har för mig jag sett nåt hemmahosrepotage om det.

Spader Madame sa...

Yup -på landet i stan! Mamma bor i Stäket (Järfälla)...

Kändisar så klart, det är inte på Stureplan de finns!

Cicki sa...

Spader: Aha, jag hade fått för mig att Mamma bodde lite mer centralt.

Anonym sa...

Caroline har varit min idol sen Janis Joplin tolkningen.
Sen tror jag att hon når mitt hjärta just för att hon är den hon är.

I interjuver har jag läst om hur hon for fram i sin ungdom och gav föräldrarna sömnlösa nätter.
Adhd eller ej,men det kan bli en människa även av strulputtar.

Att låten sen var/är bra gör knappast saken sämre:-)

Kramar lilla jag

Lena sa...

Snälla,snälla är så bra,man riktigt känner smärtan.Gillar CaU väldigt mycket,hennes röst och sätt påverkar mig mentalt bra.
Hoppas på henne i finalen.
Kram.

Cicki sa...

Viola: Jag har också tänkt att det är nog någon bokstavsdiagnos där. Du och jag är ju lite vana att se sånt, om man så säger....:-) Kram

Lena: Vi verkar vara många som gillar henne så vi får väl hoppas att det håller hela vägen fram. Kram

Anonym sa...

Neeej!!! Hon är inte bra!!! Tur att smaken är som baken! :-D

Cicki sa...

Annika: Jag såg i din blogg häromdagen att du skrivit att du inte tyckte hon var bra.....:-) Visst är det tur att vi tycker olika. Tänk om alla tyckte lika, så tråkigt allt skulle bli....:-)