lördag 7 juni 2008

Ebba tre år

Idag har världens gulligaste Ebba fyllt tre år. Precis som förra året så hade vi picknick på stadens fina friluftsmuseum. Vädret var helt underbart och alla bonusbarnen var på plats.


Jag hade sytt en liten sjömanssäck till henne så hon kunde ha något att bära runt dockor och alla mjukisdjuren i. Den blev populär, men när faster M kom med ett litet dockkök och docka till då tappade allt annat intresset. Ebba kokade mat och bjöd oss på och dockan skulle ha fina skor och kockmössa.

Sedan gick vi en runda bland djuren och "lappade" de sin fick "lappas". Där var både Mamma Mu och kråkan och lamm och kaniner. Ebba fastnade länge hos en liten get som lätt sig klappas hur länge som helst. Förra året när vi var där var hon livrädd för både lammen och getterna när de bräkte.


Här är det den söta geten som klappas mellan spjälorna.


Först ville hon "lappa ankan" men kom underfund om att det bara var en trägås. Men man kunde ju rida på den. Som den hustyrann hon är så sa hon åt gåsen: "Skärp dig nu och flyg iväg."


Hon har sådana uttryck för sig nu att man måste skratta högt åt henne. Hon är för go den lilla.




Bonusfarmor var ju tvungen att ha något fint på sig när det var födelsedag så det skapades en solklänning. Den är inte sned och vind utan det var jag som inte kunde klä på mig riktigt. Upptäckte inte det förrän jag framkallade bilderna.....:-)

5 kommentarer:

Annika sa...

Hon verkar vara en härlig tjej, Ebba! :-) 3 år är en rolig ålder :-)

Cicki sa...

Hon är verkligen en härlig tjej. Hon ska bli storasyster i augusti...:-)

Hilda sa...

GRattis till numera STORA Ebba, för inte vill man ju va liten när man är hela tre år ;-)

Cicki sa...

Det är klart hon är en stor tjej nu. Du har helt rätt, Hilda.

Anonym sa...

Superhärlig dag och superfin klänning!